17 elevi de la Carabella au construit un robot cu care vor să ajungă în America

17 elevi ai Colegiului Național “Constantin Carabella” participă, pentru al trilea an consecutiv, la competitia de robotică  – First Tech Challange. Echipa târgovișteană, Under Construction RO092, este formată din: Kshirsagar Jay (clasa a XI-a) , Dulea Mihai (clasa a XI-a), Staicu Claudiu (clasa a XI-a), Trandafir Andrei (clasa a IX-a), Brezeanu Andra (clasa a X-a) – departamentul de programare;  Ştefan Gusti (clasa a X-a) , Vulpoiu Cătălin (clasa a XI-a), Ciocodeică Alexandru (clasa a X-a) – departamentul de mecanică; Ion Alexandra (clasa a XI-a), Şerbănoiu
Mihnea (clasa a XI-a) – Departamentul de relaţii cu publicul; Dinu Cristian (clasa a XI-a), Ştefan Mihnea (clasa a IX-a), Lucov Mihaela(clasa a IX-a), Alexia Nica (clasa a IX-a), Pană Daniel (clasa a IX-a) – Departamentul de proiectare 3D: Cătălina Liţescu (clasa a X-a), Soare Alexandra (clasa a X-a) – Departamentul de editare foto-video. Mentorii echipei  sunt: Riza Haralambie (profesor de informatică) și Riza Monica (profesor de informatică).

Scopul echipei este participarea la First Tech Challange (etapa regionala 8-10 martie  și etapa națională 22-24 martie), dar si câștigarea marelui premiu: șansa de a putea pleca în America la marea finală. Principala problemă a echipei o reprezintă costurile. Pentru un robot este nevoie de minimum 2.000 de dolari, iar tinerii au nevoie de sponsori. Echipa a primit cateva sponsorizări anul acesta de la: Retargeting.biz, Hexa IDP S.R.L., Ceramic Pro, Falkor S.R.L. și Digitech, la care s-a alăturat părinții copiilor. Cu acest sprijin l-au construit pe “Mihăiță”, un robot pe care tinerii l-au prezentat și autorităților locale.

Tinerii au mai participat la competiție și în anii trecuți sub denumirea de Phantom. Echipa a câștigat-Winning Alliance Award (sezonul 2016-2017). Din palmares se mai numără:
-semifinaliști în sezonul 2017-2018 al competitiei First Tech Challenge
-locul 3 la sectiunea Design in sezonul 2017-2018 al aceluiasi concurs
-Cupa Chindiei, concurs national de robotică, 3 premii 1 și unul 2 in 2017 și premiii întâi  în 2018
-premiul 1 si premiul 2, 2 mentiuni și un premiu special la Concursul Tehnic de electronică și telecomunicații pentru liceeni (ETCOMP).

Tinerii sunt  implicați în mai multe proiecte în afara competiției propriu-zise. Au înființat o nouă echipă pentru copiii de gimnaziu (Under Construction Junior ) în care îi  învăță pe tineri construirea și programarea roboților lego. În decembrie au strâns 1.000 de lei de la elevi (donații) și au cumpărat pachete de Crăciun pentru copiii de la Școala Specială, oferite în cadrul unor demonstrații de robotică. Pe 1 decembrie echipa a organizat mai multe demonstrații și debate-uri pentru a sărbătorii Centenarul.

Cei care vor să îi sprijine în cadrul competiției de robotică îu pot contacta pe pagina de facebook: https://web.facebook.com/FTC.RO092/

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro