De la clasic, la online! Spitalul județean modernizează sistemul de programări în Ambulatoriul de Specialitate

Sistemul actual de programări, din  Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, va trece de la sistemul clasic de programări, la cel online! Implementarea noului sistem riscă totuși  să îi bulverseze atât pe pacienţi, cât şi pe medici, de aceea exista o perioadă de tranzit. Acesta este proiectul IT la care se lucrează în momentul de faţă la SJUT, pe care conducerea unităţii medicale vrea să-l implementeze în cursul acestui an, pentru a reduce timpul de aşteptare al pacienţilor, dar şi pentru optimizarea activităţii medicale.

Avem în vedere pentru anul 2019, în cadrul proiectului european pe care îl avem în derulare, un proiect IT prin care să facem programări în Ambulatoriu doar în sistem electronic. Acum studiem, să vedem cum se adaptează acest sistem cetățeanului de rând, fără să-l punem în dificultate, însă implementarea acestui sistem ar însemna o scădere a timpului de așteptare și o optimizare a activității. Pe de altă parte nu știm cum va primi nici partea medicală acest sistem pentru că va fi mult mai riguros.

Dacă se implementează acest sistem se va vedea exact când cabinetul medicului este gol, se urmărește în timp real perioada de consultație, se va știi exact cât a stat, cine a stat și cât a muncit. Dar, este un pic dificil și pentru pacient, programarea se va putea face și online, dar și la niște dispozitive electronice cu touchscreen. Trebuie să ne adaptăm fiecărui pacient, ca să nu-l punem în dificultate pentru că s-ar putea să apară probleme ulterioare și nu am vrea totuși să ne lovim de două sisteme în paralel, unul normal și unul electronic, pentru că după aceea este egal cu zero. Teoretic, acest sistem ar putea fi implementat în 2019. Sunt două spitale în țară care au un astfel de sistem, în zona Ardealului, și vrem să vedem cum merge întâi la ei...”, a declarat


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro