DÂMBOVIȚA Covid-19: În timp ce colegi din țară dezertează, medicii dâmbovițeni strâng rândurile

Medicii dâmbovițeni nu dau înapoi în lupta cu virusul. În timp ce în țară, multe cadre medicale preferă să renunțe la jurământul lui Hippocrate și să plece din spitale, la Dâmbovița salvatorii sunt la posturi. Este adevărat că și medicii noștri se tem de virus, dar rămân pe baricade, motiv pentru care le muțumim public!

“Am constat chiar că medicii se ajută unii pe alții, își preiau din cazuri, sunt foarte atenți la tot ce se întâmplă. Înainte mai apăreau disensiuni, dar acum, amenințarea fiind aceeași pentru toți, cuvântul de ordine este echipa” a declarat Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului. Acesta spune că un rol important l-a avut faptul că spitalul a primit aparatură și materiale de protecție, lucruri care au contat mult pentru personalul medical. “Avem în vedere siguranța medicilor și a pacienților și am făcut toate demersurile necesare unei bune desfășurări a activității medicale. Tratăm fiecare caz cu responsabilitate și căutăm soluții. Deocamdată le-am găsit.” a mai spus Dumitrescu. O veste bună, este venirea, în această perioadă dificilă a unui medic boli infecțioase, postul fiind vacant de mult timp.

Alexandru Oprea, președintele CJD, a declarat că speră ca în continuare să nu existe cazuri de abandon în acest domeniu. Acesta a subliniat că se fac eforturi constante pentru dotare, dar și pentru achiziționarea de măști, combinezoane, mănuși. Pentru aceasta, CJD a lansat și un apel public pentru sprijinirea financiară a unității medicale.

Un alt fapt care le-a dat medicilor curaj a fost valul de solidaritate din rândul populației și a societăților din județ. De la inițiative personale de strângere de fonduri, la donări de echipamente și dotări, la echipamente trimise prin ISU, până la sprijin financiar direct, Spitalul Județean și spitalele din subordine fac zilele acestea obiectul unor campanii umanitare care au strâns în jurul lor oameni simpli, personalități ale județului și companii. Acestora li se adaugă alocări financiare importante de la bugetul CJD.

În continuare,  oricine dorește să sprijine SJU Târgoviște, poate să o facă! Fie poate dona o sumă în contul RO45TREZ27121F370100XXXX, deschis de SJUT, la Trezoreria Târgoviște, fie poate contribui cu materiale medicale (măști, echipamente de protecție, mănuși etc.) sau aparatură. Medicii și dotările din spital vor face diferența dintre viață și moarte în fața amenințării Covid-19.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro