DÂMBOVIȚA: 24.000 de doze de vaccin antigripal sunt distribuite medicilor de familie

Cea mai importantă tranşă de vaccinuri antigripale, a treia, a sosit în judeţul Dâmboviţa!  Asta după ce primele două tranşe, care au venit înainte, au fost foarte mici şi s-au adresat doar personalului medical, gravidelor şi copiilor mici bolnavi. Medicii de familie din judeţ trebuie să se prezinte, în următoarele zile, la DSP Dâmboviţa să-şi ridice dozele de vaccin antigripal solicitate. Conform DSP, în județul Dâmbovița au ajuns 24.000 de doze, în cea de treia tranșă. La aceasta se adaugă 8.340 de doze primite anterior.

Reprezentanta medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu susţine că este pentru prima dată când vaccinurile antigripale sosesc la timp în cabinetele medicilor de familie, respectiv în luna octombrie, când este perioada cea mai optimă vaccinării. Bineînţeles că medicii nu vor primi toate dozele de vaccin antigripal pe care le-au cerut, pentru că sunt cabinete care au solicitat 200-300 de doze, dar un minim de 10% este foarte posibil să primească fiecare, după cum ne-a declarat chiar preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.  „Până acum au venit două tranşe mici de vaccinuri antigripale pentru personalul medical, gravide şi copiii mici bolnavi. Ieri (n.n. miercuri, 17 octombrie), după amiază, am primit mesajul de la DSP Dâmboviţa că au venit vaccinurile antigripale şi să mergem să le ridicăm. Câte doze vom primi, de data aceasta, nu ştiu să vă spun în momentul de faţă, dar am fost informaţi că vor fi mai multe. Deci vom primi mai multe doze de vaccin. Probabil că fiecare, din cât a solicitat, va primi un anumit procent. Azi, mâine, până luni, fiecare cum poate, trebuie să meargă la DSP să-şi ridice vaccinurile. Ideea este că trebuie să mergem noi să le ridicăm, cu toate că înainte veneau dumnealor, aşa cum era normal, cu maşina care trebuie să respecte condiţiile de frig. Eu am solicitat peste 300 de doze, dar nu ştiu câte voi primi, pentru că ultima dată s-au dat 10% din cât am cerut. Este pentru prima dată când vine vaccinul în luna octombrie, când trebuie să te vaccinezi, pentru că 2-3 săptămâni durează perioada până când se formează anticorpii pentru a fi protejat”, ne-a precizat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.

Vaccinurile antigripale au venit la ţanc, pentru  că în această perioadă  a debutat şi sezonul virozelor… cu usturimi în gât, cu tuse seacă, febră mai puţin, dar uneori şi cu febră, iar alergicii sunt afectaţi de praful care există peste tot, în lipsa ploii care se lasă aşteptată.

DSP a anunțat că din ultimele raportări efectuate în cadrul monitorizarii  infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, dar  numărul infecţiilor respiratorii  îşi continuă trendul ascendent, comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro