Condiții speciale în Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa. Informații utile dacă vrei să donezi în această perioadă

  • Pentru că nu se mai fac internări în spitale Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa asigură stocurile numai pentru urgenţe. Astfel a fost  limitat accesul donatorilor la un număr de maxim 10-15-20 de persoane pe zi.

 

„Donatorii fidelizaţi”… oamenii de bază ai Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa! Directorul  instituţiei, dr. Iulia Stanciu consideră că promovarea donării de sânge trebuie evitată în această perioadă tocmai  pentru a se evita apariţia unor donatori care nu au mai donat niciodată până acum, dar care vor  cu orice preţ să iasă din case folosindu-se de acest pretext. Pentru ca donarea de sânge să se desfăşoare în condiţii optime, dar şi cu respectarea regulilor de distanţare socială, Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa a limitat accesul donatorilor la un număr de maxim 10-15-20 de persoane pe zi.

S-a făcut o campanie la nivel naţional dar nu a fost o idee prea bună pentru că ne-am trezit cu grupuri de oameni pe care nici centrele mari nu au putut să gestioneze situaţia, astfel încât să respectăm şi regulile de distanţare socială. Eu am spus că îmi rezerv acest drept de a convoca donatorii fidelizaţi de acasă sau toată lumea să ceară informaţii la numărul de telefon pe care l-am afişat pe pagina centrului, pentru că nu avem timp să stăm de scris, pentru că trebuie să lucrăm. Am lăsat şi noi câteva fete să stea acasă, prin rotaţie, să-şi ia din concediu ca să poată fi permanent cineva aici… În urma apelului a fost un hei-rup, aşa vreo 2-3 zile, am făcut nişte stocuri, numai că între timp s-au schimbat coordonatele la nivel naţional, nu se mai fac deloc internări şi noi trebuie să asigurăm un stoc numai pentru urgenţe. Deci undeva este un echilibru şi tot timpul a fost aşa în Centrul de Transfuzie.

A trebuit să nu exagerăm cu promovarea pentru că se trezeau acum, ca şi la Colectiv, şi ne-am confruntat cu situaţia asta, oameni care nu s-au gândit până acum să doneze se gândeau tocmai acum, iar unul din motive putea să fie pur şi simplu să iasă din case şi asta nu era tocmai corespunzător situaţiei, contextului… şi trebuie să fii foarte atent, pentru că lucrurile tot se întâmplă cu toate măsurile luate. Şi atunci noi am limitat accesul, avem 10 – 15 donatori pe zi, maxim 20 de persoane, astfel încât să putem să gestionăm rulajul lor în Centrul de Transfuzie de la 7.30 până pe la  11.00, când am zis noi să scoatem ultima fişă, ca să putem după aceea să întrerupem orice relaţie cu publicul… să putem dezinfecta, să punem lămpile cu ultraviolete şi să lucrăm testele”, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro