Vlad Ţepeş umblă prin judeţ cu cei care fac “Dreptate până la capăt”!

Strategie de PR electoral inedită a candidatului USL pe colegiul senatorial Târgovişte Moreni, Sorin Roşca Stănescu. În suita care-l însoţeşte prin localităţile colegiului în care candidează, Roşca Stănescu are şi un “Vlad Ţepes”. De fapt, mai mulţi spun apropiaţii, actorii schimbându-se unul pe altul când obosesc. Prezenţa personalului este una simbolică: “Vlad Ţepeş trebuie să fie în sufletul fiecăruia, să ne pedepsească dacă greşim” a explicat candidatul USL pentru Colegiul de Senat, Târgovişte – Moreni.

Read more

Pagini de istorie: 550 de ani de la Atacul de noapte de la Târgovişte

Vechea Cetate de Scaun  Ţării Româneşti a fost marcată de-a lungul timpului de o serie de evenimente care şi-au pus amprenta asupra sa. Unul dintre cele mai cunoscute episoade relatate de istorici este aşa-numitul atac de noapte de la Târgovişte din 17 iunie 1462.  Bătălia a avut drept personaje principale pe Vlad Ţepeş, domnul Ţării Româneşti şi sultanul Mehmed al II-lea al Imperiului Otoman. Mărul discordiei a fost reprezentat de refuzul lui Vlad Ţepeş de a plăti tributul turcilor, iar campania a fost marcată de o victorie decisivă a românilor.

Read more

PREMIERĂ: Astăzi se lansează documentarul „Dâmboviţa, jumătate de mileniu”

Filmul documentar este realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, după scenariul scriitorului târgoviştean Vasile Lupaşc şi este conceput ca o reclamă pentru judeţ.

 

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro