Acad. Dinu C. Giurescu îl susţine pe târgovişteanul Vasile Lupaşc

Acesta a fost impresionat de scriitura şi structura romanului “Răstignit între cruci”, despre viaţa lui Vlad Ţepeş şi a fost de acord să participe la realizarea documentarului „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” , la care lucrează în prezent târgovişteanul.

Informaţia a fost făcută publică de Luiza Cristea, director Operaţiuni la Fundaţia Dignitas, ce sprijină de asemenea proiectul lui Vasile Lupaşc.

Cunoscutul istoric apreciază prezenţa, la începutul fiecărui capitol al romanului, a unui citat dintr-un document istoric şi s-a declarat încântat de informaţiile găsite în urma cercetării realizate de Vasile Lupaşc, pentru a demonta controverse ale istoriei legate de domnitorul român. “Cea mai importantă pentru mine este aşa-zisa duşmănie dintre Vlad şi Ştefan, care pentru noi, ca neam, sună foarte rău. Ştefan cel Mare l-a sprijinit continuu pe Vlad Ţepeş. Există documente serioase, necontestate de nimeni şi vom explica acest episod. De asemenea vrem să explicăm şi aşa-zisul “sadism” a lui Vlad Ţepeş. El a fost un geniu militar şi un patriot exemplar, un fanatic creştin”, subliniază Vasile Lupaşc.

Între documentele inedite la care se face referire, se numără şi înscrierile unui ienicer sârb. “Avem jurnalul unui ienicer de origine sârbă care spune că, după Atacul de noapte, Vlad Ţepeş a omorât 100 000 de turci, cu 7000 de oşteni” adaugă Vasile Lupaşc.

Despre latura aşa-zis “sadică”, după cum a fost greşit promovată tactica domnitorului român, vom aduce câteva lămuriri într-un viitor material.

Alături de acad. Dinu C. Giurescu, Vasile Lupaşc are alături şi alţi istorici români, care îi încurajează demersurile.

vasile lupasc candidat pe


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro