Prezență obligatorie! Trooper și Filarmonica Muntenia concertează azi la Târgoviște!

Va fi rock în această seară sub Turnul Chindiei. De la ora 20:30, Trooper se întoarce în vechea cetate de scaun a Târgoviștei cu Opera rock Vlad Țepeș. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului medieval Dracula.

Solistul trupei, Alin Coiotul a avut amabilitatea de a transmite câteva gânduri iubitorilor de rock și tuturor târgoviștenilor prin intermediul publicației noastre. Stay Trooper! În această seară de la 20:30!

1. Cum vezi organizarea unui festival Dracula la Târgoviște, în cetatea lui Vlad Țepeș?

Cred ca era un pas normal. Trebuia să existe așa ceva în orașul lui Vlad Țepes. Nu înțeleg de ce nu s-a întâmplat mult mai repede. Până acum numai străinii au profitat de un asemenea brand. Să sperăm că o sa devină un obicei.

2. Târgoviștenii vă așteaptă cu drag! Ce le-ați pregătit?

Este o bucurie fiecare revenirea acasă. Am ales să aducem în fața lor un program special – o parte consistentă a operei rock “Vlad Țepeș – Poemele Valahiei”, plus un set best of Trooper. Sper să rezoneze la fiecare piesă aleasă de noi și să scriem din nou o pagină de poveste în cartea de istorie a Târgoviștei.

3. De unde ideea colaborării cu Filarmonica dâmbovițeană, pe care văd că reușiți să o reluați după câțiva ani?

În 2009 am lansat o operă rock ce îl are în prim plan pe Vlad Țepeș. Era normal să cântăm porțiuni din lucrare cu ocazia prezenței noastre în cadrul acestui festival. Și pe album am folosit o orchestră, așa că am vrut și acum să îi oferim măreția pe care o merită. Cred că o să fie impresionant pentru toată lumea.

4. Cei care au văzut concertul cu Filarmonica din 2011, la ce să se aștepte: care sunt noutățile?

O să fie un moment mai lung. Atunci am cantat 20 de minute din lucrare. Acum vom parcurge cam 45 de minute. Deci sunt multe lucruri noi. Muzicienii din filarmonică sunt niște oameni extraordinari și au fost suficiente două întâlniri pentru a pune totul cap la cap. Vreau să le multumesc cu această ocazie domnului profesor Marian Boghici, care a fost alături de noi, și scriitorului Vasile Lupașc pentru versurile minunate scrise pentru lucrarea noastră.

5. Sunteți autorii unei opere rock care îl are în centru pe domnitorul Vlad Țepeș. Este Țepeș, Dracula?

Vlad Tepeș NU este Dracula. Nu este un vampir amărât care manca șobolani. Vlad Țepeș este un erou național, un soldat desăvârșit, un model de verticalitate, un apărător și un om ce a reușit să ne țină departe de toți nemernicii care au încercat să ne calce în picioare. Normal că s-a dus și el așa cum se întâmpla poate prea des pe aici… trădarea este o modă ce durează de sute de ani. În opera noastră am încercat să arătăm că povestea lui Vlad este de 1000 de ori mai interesantă decât cea a vampirului amărât care avea chef de vânat fetițe și șoricei.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro