PREMIERĂ: Târgovişteanul Vasile Lupaşc a dus Târgoviştea la Hollywood

El a semnat un contract cu o casă de producţie americană pentru un film inspirat din romanul său istoric „Răstignit între cruci”, despre viaţa lui Vlad Ţepeş, domnitor asemuit pe nedrept cu vampirul Dracula.

O premieră naţională

Americanii au fost receptivi la ideea de a-l prezenta pe conducătorul ce a salvat Europa, din altă perspectivă decât cea a vampirului. „Casa de producţie americană are în portofoliu filme istorice şi reprezentanţii ei s-au arătat interesaţi de adevărul istoric despre Vlad Ţepeş. S-a stabilit prin contract că nu o să se depăşească acest cadru istoric. Este un film artistic, se poate fabula, dar nu o vom da în vampirism”, clarifică Vasile Lupaşc.

Târgovişteanul, absolvent al Facultăţii de Istorie, a reuşit prin aceasta o premieră naţională, romanul său fiind primul din România care va avea parte de o ecranizare. „Mă bucur că în sfârşit facem lumină în cazul lui Vlad Ţepeş, care e privit foarte prost în România şi în afară. E păcat. A fost un fanatic creştin, nu un vampir. Trebuie să scoatem în evidenţă rolul lui Vlad şi al României în lume”, subliniază Vasile. Filmul va promova Târgoviştea şi România, a cărei frumuseţe americanii încep s-o descopere. „Le-am trimis fotografii şi au fost impresionaţi cât de frumoasă este ţara noastră”, povesteşte târgovişetanul, care va lucra îndeaproape cu americanii la acest film a căre acţiune se va desfăşura în cea mai mare parte la Târgovişte. De altfel, Vasile Lupaşc le-a propus colaboratorilor săi de la Hollywood ca una dintre lansările filmului să aibă loc şi în oraşul său natal.

Lecţie de viaţă

Este un vis devenit realitate, un explemplu din care toţi avem de învăţat. Acum cinci-şase ani, când îl intervievam pe Vasile Lupaşc cu privire la romanul său, totul îmi părea un vis frumos, realizabil doar în parte. Îmi spunea atunci de planurile sale de a reabilita numele şi imaginea domnitorului român şi de a promova Târgoviştea peste hotare prin istorie: un roman, o operă rock, un spectacol medieval, cărţi audio, cărţi pentru copii, film la Hollywood. Pas cu pas a transformat ceea ce părea un vis în realitate, surprinzând de fiecare dată. Îi cunoşteam patriotismul, îi cunoşteam talentul scriitoricesc, îi cunoşteam puterea interioară. I le-au cunoscut şi alţii, printre care mari actori şi oameni de valoare ce s-au alăturat proiectului său. Dar până la Hollywood mărturisesc că mi se părea o cale prea lungă. Însă când ţelul propus e mai presus de tine însuţi şi nu pierzi ţinta, indiferent de obstacole, succesul este asigurat. Vasile ne-a demonstrat că, prin talent şi perseverenţă, un om poate să facă o schimbare uriaşă în lume.

Foto: Nicu Drăgan


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 6 ganduri despre “PREMIERĂ: Târgovişteanul Vasile Lupaşc a dus Târgoviştea la Hollywood

 • 19 iunie 2015 at 23:53
  Permalink

  Felicitări, Vasile ! Este extraordinar cât de multe faci. Talent, ambiție şi devotament, pasiune şi inteligență, toate, puse în creuzetul pe care ți l-ai construit încet, dar sigur. Meriți din plin admirația noastră.

  Reply
 • 16 mai 2014 at 19:31
  Permalink

  Spre rusinea mea nu am citit cartea ( nu de alta, dar deja am cateva incepute) si as avea o curiozitate: Carea prezinta viata lui din momentul in care s-a nascut cu tot cu “stationarile” lui si ale lui Radu pe la turci sau doar cele trei domnii?

  Reply
 • 26 aprilie 2014 at 11:37
  Permalink

  De necrezut!
  In urbea noastra mai exista OAMENI care se gandesc si actioneaza si altfel decat pentru binele “egoist”.Bravos! Speranta nu a murit si nu trebuie sa moara: “Ecce uomo!”, cum zisera clasicii.Sa avem parte numai de stiri de acest gen.sa ne mai refacem si noi moralul. Pup

  Reply
  • 4 mai 2014 at 20:52
   Permalink

   Felicitari Dle Lupasc. Toata aprecierea noastra!

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro