TÂRGOVIȘTE: Turnul Chindiei tricolor, la premiera filmului „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”

Sute de persoane au luat parte, aseară, la Curtea Domnească din Târgoviște, la premiera filmului documentar-artistic „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, un proiect al scriitorului târgoviștean Vasile Lupașc.

Sper să fie un film bun, cu mare priză la public. Şi să fie un film cu folos, să facă din nou istoria interesantălupasc pentru români şi „cool” pentru copii. Avem mare nevoie să ne trezim ca neam, să nu ne mai inventăm sau să acceptam motive închipuite pentru a ne simţi inferiori. Eu am crescut într-o generaţie care avea un complex, dar unul de superioritate. Şi asta m-a ajutat în multe domenii, fără a fi încrezut, ci doar încrezător – Vasile Lupașc pentru Gazeta Dâmboviței.

Evenimentul s-a bucurat de contribuția artistică a copiilor din Corul Anastasis al Protoeriei Sud Târgoviște, al artistului târgoviștean Amer1knu și a cunoscutei trupe rock – Troooper.

Un moment inedit al premierei l-a constituit luminarea Turnului Chindie, în culorile drapelului național. Turnul Chindiei, simbolul municipiului Târgovişte şi cel mai vizitat obiectiv turistic al oraşului, a fost ridicat în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Ţepes. Rolul construcţiei era unul militar, servind ca punct de pază, foişor de foc şi stocare a tezaurului. Forma actuală este însă dată de restaurarea restaurarea a cărui artizan a fost domnitorul Gheorghe Bibescu, începând cu  1847.

istorii-despre-draculea-1istorii-despre-draculea-2 istorii-despre-draculea-3 istorii-despre-draculea-4 istorii-despre-draculea-12 istorii-despre-draculea-11 istorii-despre-draculea-7 istorii-despre-draculea-8 istorii-despre-draculea-6 istorii-despre-draculea-9 istorii-despre-draculea-10


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro