Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Autorităţile locale vor să reînvie Moreniul din cenuşa Focului de 850 de zile!

Moreniul este astăzi cel mai sărac centru urban al judeţului, confruntându-se cu fenomenul şomajului generalizat şi lipsa infrastructurii moderne, deşi este traversat de un drum naţional ce leagă două judeţe, iar pe raza localităţii există un parc industrial şi o uzină aparţinând sistemului naţional de apărare. În ultimii 10 ani, singurul fapt de consemnat în analele oraşului a fost transformarea sa în municipiu. E ca un blestem despre care vorbeau bătrânii locului: viaţa este neagră la Moreni că şi „aurul negru” pe care s-a clădit oraşul.

Europa, la picioarele dâmboviţenilor

O echipă a Asociaţiei de Turism Chindia din Târgovişte porneşte astăzi să cucerească cel mai înalt vârf din Bulgaria. Vârful Musala, (2925 m – Rila), cel mai înalt vârf din Bulgaria, dar şi din Balcani (mai înalt cu 7 m decât legendarul Olimp), se află în Top 27, topul cuceririi celui mai înalt vârf din fiecare ţară a Uniunii Europene.

 

Vrei un loc de muncă în domeniul turismului? Vino luni, la Clubul Studenţilor din Târgovişte

Luni, 13 august 2012, începând cu ora 10:00, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, va avea loc TÂRGUL DE LOCURI DE MUNCĂ îN INDUSTRIA TURISTICĂ, eveniment organizat de Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Prahova în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Dâmboviţa, în cadrul proiectului „Instrumente Strategice pentru Ocupare în Industria Turismului”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în care Consiliul Judeţean Dâmboviţa este partener.

Curtea Domnească din Târgovişte, promovată turistic cu bani europeni

 

Municipalitatea târgovişteană, reprezentată de edilul Gabriel Boriga, a semnat un nou contract pentru promovarea valorilor istorice ale Vechii Cetăţi de Scaun. Este vorba despre obiectivul Curtea Domnească din Târgovişte. Valoarea totală a proiectului este de 997 580 lei, din care contribuţia municipiului va fi de 2%. Pentru implementare urmează fază de licitaţie, iar de la momentul stabilirii câştigătorului, contractul se va derula pe o perioadă de 18 luni. Practic, cu fonduri europene se vor realiza: Enciclopedia turistică “Curtea domnească din Târgovişte”, un album foto, pliante, hărţi turistice, postere, bannere, o pagină web, o expoziţie turistică, iar proiectul va merge şi la un târg naţional de profil având un stand propriu de prezentare.