ortooxacell kiss2022.gif Flax

16 octombrie- Ziua Mondială a Alimentaţiei! 5 reguli simple pentru o viaţă sănătoasă!

Ziua Mondială a Alimentaţiei a fost stabilită de Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul  1979.  Anual la data de 16 octombrie este sărbătorită şi în România. Scopul marcării acestei zile este necesitatea focusării asupra problemelor importante legate de sănătatea populaţiei. Alimentaţia este unul dintre factorii principali care ajută la păstrarea sănătăţii, atât fizice cât şi psihice.

Sezonul toxiinfecţiilor alimentare!

Intoxicaţiile şi toxiinfecţiile alimentare sunt cazuri pe care medicii le întâlnesc la pacienţi pe tot parcursul anului, însă cu precădere în perioada estivală, principalul motiv fiind dat de temperaturile foarte ridicate care duc la o accelerare a degradării produselor. Chiar dacă termenul de valabilitate este bun, există posibilitatea ca din cauza căldurii, alimentele să se strice mai repede, iar consumate de cumpărător acestea dau reacţii neplăcute în organism. Condiţiilor de temperatură şi umiditate din timpul verii li se mai adaugă şi prepararea necorespunzătoare a produselor, lipsa igienei şi mediul poluat. Riscul unei toxiinfecţii alimentare este mai crescut în cazul persoanelor care consumă frecvent alimente de fast-food gătite şi depozitate necorespunzător.

Capriciile din sezonul estival şi pericolul efectului yo-yo!

Vara începe să îşi facă simţită prezenţa prin temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă şi chiar dacă nu am intrat oficial în acest anotimp, dorul de mare, soare,plajă şi vacanţă este resimţit de mulţi dintre noi. Odată cu acest sentiment, în anotimpul estival apar şi primele probleme legate de aspectul fizic. Nimeni nu îşi doreşte să fie arătat cu degetul la plajă sau să fie nevoit să poarte costume de baie care să îi ascundă defectele. Pentru unele persoane, acest inconvenient se transformă uneori în depresie. Pentru a evita situaţii ca aceasta, reprezentantele sexului frumos, căci în rândul lor se manifestă mai des aceste temeri, apelează la diete severe, înfometare, pastile pentru a reduce rapid din greutate. Astfel, tot mai multe persoane intră în cercul vicios al al scăderii şi creşterii în greutate în mod repetat denumit de specialişti şi efectul yo-yo.

Cum slăbim sănătos!

  Sedentarismul sau,dimpotrivă,  “goana după timp”, consumul excesiv de produse fast-food şi junk-food sunt doar câteva dintre motivele prin care se caracterizează un regim de viaţă nesănătos.  În acest context, pe lângă problemele de sănătate pe care ni le determină stilul nostru de viaţă, apar şi nedoritele kilograme în plus. Cu totii căutăm soluţii rapide … Citește mai mult