Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Cum slăbim sănătos!

 

Sedentarismul sau,dimpotrivă,  “goana după timp”, consumul excesiv de produse fast-food şi junk-food sunt doar câteva dintre motivele prin care se caracterizează un regim de viaţă nesănătos.  În acest context, pe lângă problemele de sănătate pe care ni le determină stilul nostru de viaţă, apar şi nedoritele kilograme în plus.

Cu totii căutăm soluţii rapide pentru probleme pe care le avem sau pe care credem că le avem, fără a cântări situaţia în totalitate, luând în calcul şi evoluţia lucrurilor pe termen lung.  Femeile s-au confruntat măcar o dată  cu probleme legate de greutate. Internetul, revistele, sfaturile unor prietene sunt adesea principalele surse de informaţie, însă nu întotdeauna cea mai bună alegere. Foarte puţine femei se adresează unui medic nutriţionist pentru a încerca să găsească soluţia potrivită pentru rezolvarea problemei.

Metodele tradiţionale, miraculoasele reţete de slăbit, dar şi dietele excesive  fac în multe dintre cazuri mai mult rău decât bine. Când  slabim foarte mult într-un timp foarte scurt la nivelul pielii este exercitată o presiune mare care duce, spre exemplu, la apariţia vergeturilor, afectând, felul în care arată pielea. S-au înregistrat şi numerose cazuri de apariţie a unor boli cauzate tocmai de dorinţa de a scăpa cât mai uşor de kilogramele în plus şi de consumul unor pastile care conţin şi substanţe toxice.

Primul pas pentru a scăpa de kilograme este adoptarea unui stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie echilibrată. Pentru cei care nu cunosc foarte bine conceptul de „alimentaţie echilibrată”, ajutorul unui nutriţionist devine foarte preţios. Mai mult decât atât, într-o dietă de slăbire, susţinerea şi sprijinul celor din jur este foarte important.Consumul de fructe şi legume proaspete, mesele regulate, lichide în cantităţi mari şi practicarea sportului nu sunt doar mituri, ci un astfel de comportament aduce întotdeauna succesul în lupta pentru pierderea în greutate. Fie că petrecem câteva ore alergând sau doar plimbându.ne prin parc, fie că facem un abonament la sală, sportul trebuie să ocupe un loc important în dieta noastră dar şi în viaţa de zi cu zi indifferent că avem sau nu astfel de probleme. Şi odihna reprezintă unul din factorii care intervin în această “bătălie”. Astfel, este recomandat ca fiecare persoană să doarmă măcar şase ore pe noapte. Aspectul cel mai important şi pe care mulţi dintre noi nu l-am înţeles încă sau continuăm să îl ignorăm este faptul că înfometarea nu ne ajută cu nimic. Din contră, cei care slăbesc prin această metodă riscă provocarea unui dezechilibru în organism iar după încheierea perioadei de “dietă” mulţi revin la aceeaşi greutate, dar cu o problem în plus, sănătatea pusă în pericol.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media