Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Claudia Gilia: „Domnule Prefect, soluția nu este tăcerea!”

Comunicat de presă

Constat zilele acestea că Instituția Prefectului Dâmbovița s-a transformat într-o fortăreață. Nimic nu intră, nimic nu iese. Nici măcar cuvinte!
Ca parlamentar, ca profesor, ca om am înțeles că numai comunicarea ne poate ajuta în situații critice, că orice lipsă de dialog duce la derapaje. Ca să parafrazez, lipsa dialogului naște monștrii comunicării.

Am avut zeci de discuții cu primarii din județ, cu o singură concluzie. Sunt singuri în fața pericolului. Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul județului, nu a transmis nimic. Niciun plan, nicio strategie, niciun sfat, nici măcar o vorbă bună. Cum pot să lupte ei, eficient, pentru binele locuitorilor județului, dacă nu există o strategie integrată? Virusul ține cont de granițele georgrafice ale fiecărei comunități locale? Nu, nu ține! Ne confruntăm cu o situație extrem de grea la Corbii Mari, unde sunt, deja, 15 cazuri confirmate. Primarul nu poate lupta singur. Are nevoie de sprijin înainte ca zona să devină un focar responsabil de transmiterea virusului în tot județul.

Prefectura Județului a anunțat că discuțiile Comitetului pentru Situații de Urgență se desfășoară pe whatsapp. Până și copii de clasă pregătitoare învață pe platforme on line interactive, dar Prefectura Dâmbovița nu a ajuns la acest nivel. Ce decizii dezbătute și argumentate se pot lua pe un grup de whatsapp?

A mai spus Prefectura că subiectul nu trebuie tratat politic. Eu nu îl tratez politic, pentru că nici virusul nu o face. Îi afectează la fel pe oameni, indiferent de opțiunea politică. Dar, nici nu putem trece cu vederea că cel care trebuie să ia măsuri este Guvernul liberal condus de Ludovic Orban, liderul partidului din care până acum câteva luni făcea parte și Prefectul Județului Dâmbovița. Asta nu înseamnă tratarea politică a subiectului. Aceasta este o realitate care nu poate fi modificată.

În calitate de parlamentar, îi solicit domnului Prefect al județului să iasă din tăcere și să comunice cu autoritățile locale, să îi sprijine în efortul lor de a lupta cu virusului Covid-19, să comunice cu cetățenii prin intermediul presei locale.

În aceste monente dificile pentru societate este nevoie de comunicare rapidă, transparentă, corectă, coerentă.
Domnule Prefect arătați dambovitenilor ca vă pasă de sănătatea și viața lor prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice.

 

Deputat Claudia Gilia, președinte OFSD Dâmbovița

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media