ALDE merge pe mâna lui Diaconu, dar cu nostalgia unei candidaturi proprii

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, și-ar fi dorit un candidat propriu la alegerile prezidențiale, în idee ca o mobilizarea a structurilor proprii e mai greu de realizat având un candidat din afara partidului. ALDE îl va susține împreună cu ProRomânia, pe actorul Mircea Diaconu pentru prima funcție în stat.

Mi-aș fi dorit ca totuși ALDE să aibă un candidat propriu la prezidențiale, chiar dacă cu siguranță cu mult mai mică anvergură decât Călin Popescu Tăriceanu, parcă altfel ar fi fost și suflul membrilor ALDE, altfel mobilizarea. Acum, cu candidatura lui Mircea Diaconu o să ne fie puțin mai greu pentru că stimulii sunt alții, este o persoană susținută, este un om de calitate, nu pun la îndoială acest lucru, are experiență politică, nu este doar actor, a fost deputat, europarlamentar, însă o să fie mai greu cu mobilizarea organizațiilor locale. Eu cred însă cu tărie că vom face față și solicitărilor și targetul pe care l-am primit de la centru, sper să vină măcar o dată în județul Dâmbovița să stea de vorbă cu oamenii, pentru că asta își dorește, să meargă între oameni, fără evenimente, fără manifestații publice, pur și simplu să ne deplasăm în teritoriu și să stea de vorbă cu dâmbovițenii pentru a afla de la bază, de la sursă, care sunt nemulțumirile, să vadă care sunt soluțiile. Mi-aș dori să susținem un președinte mediator, un președinte al tuturor românilor, nu un președinte de partid, un președinte jucător, un  jucător fără carismă.

Am mers pe varianta Mircea Diaconu pentru că este singura persoană din afară unui partid care putea să coaguleze voturi, care putea să prindă voturi și de la partidele de opoziție și de la partidele de extremă, precum USR. Am convingerea că voturile ALDE se vor îndrepta către Mircea Diaconu, de asemenea voturile Pro România se vor îndrepta către Mircea Diaconu, dar are în același timp posibilitate să ia voturi și de la PSD și de la PNL și de la USR. Cred că putem să-l ducem pe Mircea Diaconu în turul doi și de acolo vedem ce se va mai întâmpla după primul tur.” a declarat Petre Ionel..


Regata Valeriana

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro