Motivele pentru care Colegiul Economic Târgoviște a devenit o școală model național

Președintele României, Klaus Iohannis, a deschis luni, 14 septembrie, anul școlar la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște (TÂRGOVIŞTE: Johannis a declarat Colegiul Economic model de urmat în întregul sistem de învăţământ) una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din județ, unde cei aproximativ 1300 de elevi și profesorii lor muncesc zilnic pentru a fi cei mai buni.

Colegiul Economic a fost ales de președintele țării pe baza rezultatelor deosebite și a proiectelor care l-au poziționat la vârful învățământului dâmbovițean și nu numai, de-a lungul timpului.

indexEste o mare onoare și un privilegiu pentru Colegiul Economic Ion Ghica faptul că a fost ales pentru participarea domnului președinte al României la ceremonia de deschidere a anului 2015-2016, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când în calitate de președinte al tuturor românilor domnul președinte Iohannis participă la deschiderea unui an școlar. De ce am fost aleși? Pentru că așa cum a precizat și domnul președinte în discursul dumnealui ne consideră un liceu de elită, cu rezultate foarte bune. A dorit pe de o parte să participe la deschiderea anului școlar într-o școală de învățământ profesional și tehnic, pentru că acordă o importanță deosebită dezvoltării acestui segment de învățământ preuniversitar și pe de altă parte a dorit să fie într-o școală de învățământ profesional și tehnic care are rezultate ce pot fi împărtășite ca și exemple de bune practici și altor școli de învățământ profesional și tehnic și nu numai“-Suzana Ilie, director Colegiul Economic Ion Gica Târgoviște

ghica 4

Printre rezultatele care, așa cum spune conducerea școlii, certifică dreptul Colegiului Economic de a fi considerat o unitate de învățământ model se numără rata de abandon de 0%, procentul de promovabilitate de 94% la Bacalaureat în 2015, 100% promovabilitatea la examenul de certificare a calificărilor profesionale, 80-85% rata de continuare a studiilor în învățământul superior de către absolvenții de liceu în ultimii 5 ani școlari, 90% rata de integrare pe piața muncii a absolvenților de învățământ profesional și postliceal, numeroase premii la olimpiade și concursuri școlare, titlul de Școală Europeană obținut la toate edițiile organizate de Ministerul Educației, Centrul de Resurse pentru profilul servicii, furnizor autorizat de formare profesională continuă, centru acreditat de testare ECDL, școală reprezentativă la nivel național pentru activitatea firmelor de exercițiu, cu numeroase premii obținute la târgurile internaționale ale târgurilor de exercițiu.

l1380224

targ-firma-de-exercitiu-economic

100_0007

colegiul-economic-scoala-europeanaDe asemenea, Colegiul Ion Ghica este școala care a reprezentat România în anul 2007 la concursul Euroscola, organizat de Parlamentul European, obținând marele premiu.

Școala are numeroase parteneriate cu angajatorii din oraș, din județ, țară și străinătate, pentru instruirea practică a elevilor.

“Avem parteneriate internaționale pentru educație și formare profesională cu Austria, Olanda, Spania, Turcia și Republica Moldova”-Suzana Ilie, director Colegiul Economic Ion Gica Târgoviște

Colegiul târgoviștean este beneficiar al finanțărilor PHARE VET pentru învățământul profesional și tehnic și are “o bogată experiență în implementarea proiectelor cu fonduri europene“, așa cum spune directorul școlii. În prezent, colegiul implementează 6 proiecte POSDRU, 6 proiecte Erasmus Plus și un proiect Leonardo Rețea.

De asemenea, din această toamnă elevii Colegiului Economic vor pleca în stagii de practică în străinătate. Primul grup de 14 elevi de la domeniul de calificare economic va pleca în luna noiembrie, pentru două săptămâni, să facă practică la Granada, Spania, în bănci și instituții din acest oraș.

În aprilie 2016, un alt grup de 14 elevi de la domeniul de calificare turism și alimentație vor pleca pentru a face practică două săptămâni în hoteluri și restaurante din Granada.

Un alt proiect important al Colegiului Economic este Restaurantul Junior, înființat în urmă cu câțiva ani, acesta fiind bază de instruire practică pentru elevii de la domeniul Turism și Alimentație. În acest restaurant, se  pregătește zilnic mâncare pentru 100 de elevi, cuprinși în cadrul unui proiect POSDRU, de prevenire a părăsirii timpurii a școlii.

WP_20150915_007 WP_20150915_009 WP_20150915_010 WP_20150915_005

“Învățământul profesional și tehnic este după părerea mea unul dintre cele mai importante segmente, iar pentru societatea românească trebuie neapărat să-și recapete rolul pe care îl are, pentru că nici o economie nu poate funcționa fără învățământ profesional și tehnic și cu atât mai mult faptul că la reuniunea de la Riga miniștrii educației, care au în portofoliu și învățământul profesional și tehnic au decis faptul că pentru o Europă prosperă a anului 2020, parteneriatul cu furnizorii de educație și formare profesională este vital, este clar că și în România segmentul acesta de învățământ trebuie dezvoltat. O carieră profesională de succes este la fel de importantă ca și o carieră acadmică. Și un alt argument foarte important este că la niciun loc de muncă și în nicio instituție din lumea asta nu se poate obține performanță decât lucrând în echipe multidisciplinare, iar echipele acestea multidisciplinare cuprind și absolvenți de învățământ profesional și tehnic”.”-Suzana Ilie, director Colegiul Economic Ion Gica Târgoviște

Anul acesta, Colegiul Economic va sărbători 91 de ani de la înființare în cadrul zilei liceului, pe 29 octombrie, ocazie cu care cei interesați pot trece pragul unității de învățământ târgoviștene.

1f

Citește și

Premiul Absolut, pentru Colegiul Economic, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu

Elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” Târgoviște, premii la Concursul Național de Chimie ”Petru Poni”

Colegiul Economic “Ion Ghica”, schimb de experiență în Turcia

Noi premii pentru elevii Colegiului Economic „Ion Ghica ” Târgoviște

“Ion Ghica” Târgovişte – furnizor internaţional de educaţie şi formare profesională

Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte caută viitori antreprenori

Reparaţii importante la Colegiul “Ion Ghica” din Târgovişte

Aplicaţie specială pentru telefon, pentru Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte

DE LA CITITORI: Olanda schimbă gânduri şi idei cu „Ion Ghica”

DE LA CITITORI: Elevii Colegiului Economic “Ion Ghica” şi-au descoperit talentele ascunse sub “Umbrela Verde”

Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște va oferi sprijin șomerilor

Tombola Prieteniei – acțiune umanitară la Colegiul Economic “Ion Ghica”din Târgoviște

Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște, prezent la Burgas, în cadrul unui proiect Leonardo

Colegiul Economic Ion Ghica, prezent la Bruxelles, pentru întâlnirea în cadrul proiectului Leonardo da Vinci Parteneriat – Bridge the Gap

Elevii de la ”Ion Ghica” din Târgovişte au reuşit “Investiţia anului”

Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte- de 10 ani Şcoală Europeană!

Târg al firmelor virtuale, la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte (foto)

Colegiul economic „Ion Ghica” se implică în proiecte europene

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Motivele pentru care Colegiul Economic Târgoviște a devenit o școală model național

 • 15 septembrie 2015 at 22:24
  Permalink

  Ce noroc avem că președintele țării știe să aprecieze valorile din învățământul dâmbovițean !

  Președintele țării, domnul Klaus Iohannis, apreciază o școală de elită din învățământul profesional și tehnic dâmbovițean participând la deschiderea acesteia, iar inspectorul școlar general al aceluiași județ schimbă directorul într-o școală de învățământ profesional și tehnic cu rezultate bune și proiecte numeroase.
  Citind articolul din Gazeta Dâmboviței ,, MOTIVELE PENTRU CARE COLEGIUL ECONOMIC TÂRGOVIȘTE A DEVENIT O ȘCOALĂ MODEL NAȚIONAL” nu pot să rămâi pasiv la deciziile lipsite de înțelepciune ale unui inspector școlar general vis-à-vis de aprecierea și valorizarea oamenilor care chiar au contribuit la poziționarea în vârf a învățământului dâmbovițean.
  Manageri de școala dedicați cum este doamna Suzana Ilie, care împreună cu echipele lor au putut să obțină rezultate ca cele ale Colegiului Economic ,,Ion Ghica” prin care au atras atenția președintelui țării într-o perioada destul de grea pentru evolutia învătământului românesc și mai concret pentru învățământul tehnic și profesional din județ și fac cinste învățământului dâmbovițean și național, trebuie luați ca model și felicitați.
  Nu se întâmplă însă așa peste tot în județ ! Liceul Tehnologic Voinesți este pe urmele Colegiului National, mai are ceva pași buni până să-i calce pe urme prestigiosului colegiu, dar fară falsă modestie se poate lăuda cu rezultate foarte bune care nu au fost luate absolut deloc în calcul la criteriile care au stat la baza schimbării echipei manageriale.
  Haideți să spunem lucrurilor pe nume ! Situat în mediul rural, cu o clădire aflată în reabilitare constructivă de peste șapte ani, cu elevi care veneau și vin la liceu cu un nivel de pregătire redus și condiții sociale și materiale de viață mai grele, cu doar cateva excepții, Liceul Tehnologic Voinești a reusit să își clădească un renume prin rezultatele obținute.
  Deși la capitolul procent de promovare la Bacalaureat, rezultatele nu au fost in niciunul din ultimii 10 ani la nivelul dorit, totuși a depășit procentul de 20%, situându-se între primele 10 licee tehnologice din județ. Trebuie să avem în vedere și nivelul de pregătire cu care a venit majoritatea elevilor la acest liceu. Elevii buni și foarte buni care au ales acest liceu tehnologic s-au remarcat prin rezultatele excepționale la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale la diferite discipline( tehnice, limba și literatura română, geografie, istorie etc)
  Proiectele școlare europene și stagiile de practică în strainătate cu elevii în cadrul proiectelor de mobilitate VET din anul 2014 si cele care vor avea loc în anii 2016-2017 i-au motivat însă pe mulți dintre elevii Liceul Tehnologic Voinești pentru a veni la scoală și pentru a învăța o meserie, în scopul integrării lor pe piața europeană a muncii.
  Școala a derulat în total 5 proiecte școlare din care 3 bilaterale Comenius și două pe mobilități profesionale VET. Profesorul Constantinescu Ion, managerul acestei instituții a fost beneficiarul a patru burse de formare Comenius și a reusit să obțină din anul 2011 statutul de Scoala Europeană pentru acest ,,neînsemnat” liceu tehnologic.
  Reabilitarea constructivă și dotarea cu echipamente PHARE atât pe domeniul electric , dar și agricol precum și proiectele enumerate, toate acestea au adus Liceul Tehnologic Voinești printre licele valoroase din mediul școlar dâmbovițean. Cu toate acestea, inspectorul scolar județean a considerat că orice rezultat bun nu trebuie apreciat și nu constituie exemplu de bună practică ci trebuie dată o lecție unui cadru didactic cu atâtea realizări în plan profesional.
  Este onorant pentru noi, profesorii să vedem că președintele știe să aprecieze cu adevărat valorile din educație și cred că toți profesorii recunosc prestigiul Colegiului Economic ,,Ion Ghica” și al echipei manageriale de acolo. Felicitări tuturor !
  Întrebarea este : în ce ecuație trebuie să vedem lucrurile pentru Liceul Tehnologic Voineșți ? Realizările l-au nemulțumit atât de mult pe inspectorul școlar general și drept urmare a sancționat ?
  Interesantă matematică promovează domnul Ion Sorin! Credeți domnule inspector școlar general că așa putem avea rezultatele școlare județene așteptate de toți?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro