“Ion Ghica” Târgovişte – furnizor internaţional de educaţie şi formare profesională

Colegiul Economic din Târgovişte şi-a lărgit oferta curriculară prin furnizarea de cursuri de formare profesională pentru elevii din alte ţări. Primii care au beneficiat de îndrumările profesorilor târgovişteni au fost elevi olandezi şi elevi turci.

Astfel, în perioada 1 – 7.03.2015, Colegiul Summa Business din Eindhoven s-a aflat în vizită de studii, pentru a doua oară, la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte.20 de elevi de la profilul Business International, însoţiţi de cei 2 profesori coordonatori, au participat la activităţi de învăţare, consiliere de grup şi individuală privind carieră, vizite la agenţii economici parteneri al colegiului şi jocuri sportive.

Împreună cu reprezentanţi ai elevilor Colegiului Economic “Ion Ghica”, elevii olandezi au luat contact cu obiceiurile, tradiţiile şi valorile noastre naţionale. Succesul a fost asigurat, partenerii olandezi solicitând continuarea programului şi în anul viitor. “Accentul se va pune pe accesul la orele de curs pentru calificarea Businees Internaţional. Vom găsi similitudini în programele şcolare pe nivele de studii, astfel încât, în cele 2 săptămâni solicitate, elevii olandezi să participe la acele module care au corespondenţă la nivel de standarde între cele două ţări”, detaliază prof. Suzana Ilie, directorul instituţiei de învăţământ.

Iar în cadrul proiectului VET mobility staff and learners- Kocaeli’den Avrupa’ya Eğitim Yürüyüşü (The Education Walk from Kocaeli to Europe) care urmărește familiarizarea elevilor turci cu sistemul contabil din România, în vederea unei integrării mai ușoare a acestora pe piața muncii europeană, 30 de elevi turci beneficiază de formare în domeniul economic, la Colegiul Economic “Ion Ghica”. Cei 30 de elevi vin la Târgovişte în două fluxuri, în perioada 9-20 martie 2015, respectiv 5 – 19 aprilie 2015.

Fiecare grup de 15 elevi participă zilnic la cursuri în limba engleză, susţinute de profesorii care predau discipline economice şi TIC şi de consilierii şcolari, asistaţi de profesorii de limba engleză. “Tematica acestor cursuri vizează cunoştinţe din domeniul contabilităţii, organizării întreprinderii, firmelor de exercitiu, ITC – Google, orientare în carieră. Programul de formare a elevilor turci se finalizează cu certificate care atestă competenţele dobândite de aceştia”, explică prof. Suzana Ilie.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, elevii turci participă, alături de elevii români şi la o serie de activităţi extraşcolare: vizite la întreprinderi, la obiective turistice, concursuri sportive, jocuri.

elevi turci

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro