PICĂTURA CU ACID: Primăvara puşcăriilor

cristin petre2

Cristin Petre

Astăzi, Guvernul a mai băgat mâna în “puşculiţă” şi a scos 2 milioane de RON. Nu pentru vreo şcoală sau şi “mai rău” vreun spital, ci pentru 2 PUŞCĂRII noi nouţe. Un milion pentru “acareturi” (paturi, saltele, cazarmament) şi câte 500.000 ron pentru studii de fezabilitate (nu ca n-ar fi vizibil şi de pe Lună că este nevoie de puşcării, dar cere legea).
Una din puşcării va fi la Berceni, iar a doua va îmbogăţii folclorul popular cu alte glume despre minunile din Caracal. În condiţiile în care actualele puşcării sunt supraglomerate, în camere de 20 de locuri fiind şi 60 de locatari, nu-i un lucru rău.

Poate aşa măsură coercitivă de lipsire de libertate va începe să îşi facă efectul, nu să producă infractori şcoliti prin amestecul de tipuri de “modus operandi” inevitabil la asemenea înghesuială şi lipsă de cazare pe grade de periculozitate al infracţiunilor.

Acum să nu cadeţi în capcana cum că, peste noapte, Statului i s-a făcut milă de “hoț”(denumire generică dată deţinutului, în limbaj intern), ci este un act de INVESTIŢIE ÎN VIITOR. Da, pentru că, dacă înainte de țunami-ul pornit de DNA împotriva clasei politice investeau doar în case de vacanţe pe țarmuri calde, acum s-a facut mai “frig” şi s-au reorientat. Cu alte cuvinte, DNA este un organism ce poate produce schimbări sociale majore… la puşcărie! Păi se schimbă clasa socială abonată la stabiliment, deci e normal. Dacă intra la “țuhaus” doar plebea, mergea şi câte 40 în camere de 15 şi cu “veceu” turcesc. Dar na, acum “buca subţire”cu ZEVA… se şterge şi pe vas de toaletă se aşează.

Aşa că, de voie de nevoie, puşcăriile româneşti “se înnoiesc de Paşte”, că vorba aia “da’ ce-a făcut frate, a omorât pe cineva? E şi ei oameni!”

Da! Dar ce oameni cu ștaif sunt!


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “PICĂTURA CU ACID: Primăvara puşcăriilor

  • 18 martie 2015 at 22:19
    Permalink

    SANT DOUA SOLUTII SA ECOMISEASCA BANII PENTR ,, SOCIALE ,, SI ANUME , SA FIE CONDAMNATI LA LOCUL DE MUNCA , SA LI SE CONFISTE AVERILE SI PE ALTII ,, CONDAMNATI LA MOARTE ,, PENTRU GENOCID

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro