Colegiul economic „Ion Ghica” se implică în proiecte europene

 

Colegiul economic „Ion Ghica” din Târgovişte are la activ numeroase proiecte desfăşurate atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Unul din cele mai importante în care colegiul este partener este „Leonardo da Vinci-transfer of innovation- Central 2010-2012”. Proiectul are ca scop certificarea forţei de muncă în logistică şi transport în Europa.

Obiectivele operaţionale ale proiectului  sunt: actualizarea nomenclaturii existente, NOVALOG, pentru ocuparea forţei de muncă în logistică; extinderea nomenclaturii locurilor de muncă reprezentative în transpor; conversia Nomenclaturii într-o bază de date on-line; certificarea competenţelor pentru o serie de locuri de muncă prin procesul specific sistemului ECVET; elaborarea de module europene de formare pentru creşterea competenţelor cheie în locurile de muncă din transport, în cazul în care oferta de formare existenta are lacune; transferul acestor inovaţii la întregul sector al transporturilor şi al logisticii şi în alte ţări.

Parteneri în acest proiect mai sunt: Departamentul de Studii în  Transport şi Logistică din Franţa, Skills for logistics UK, Universitatea din Panonia, Facultatea de Ştiinţe Economice din Ungaria, Oficiul pentru formare profesională şi ocuparea forţei de muncă din Belgia,  Academia din Germania, Universitatea Salford din Marea Britanie, Fundaţia Institutului de Transport şi Logistică din Italia.

Impactul urmărit vizează în principal stabilirea corespondenţelor între locurile demuncă din diferite ţări, cooperarea, schimbul de experienţă şi de bune practici între profesionişti la nivel european, îmbunătăţirea ofertei de formare în sectorul nostru şi structurarea pieței muncii în logistică şi transport în Europa.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro