În lipsa bugetului naţional, situaţie gravă la Automecanica Moreni

Sindicatul de la Uzina Automecanica Moreni se află pe ultima sută de metri cu negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă! După mai multe runde de discuţii şi negocieri cu conducerea societăţii, liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu este ferm convins că, până la sfârşitul acestei luni, CCM va fi semnat şi parafat, urmând să producă efecte în perioada imediat următoare. De asemenea, acesta a reiterat faptul că salariul mediu brut pe economie va fi „literă de lege” în noul CCM… de la Uzina Automecanica Moreni.

Suntem la ultimele runde de negocieri pe Contractul Colectiv de Muncă (CCM), s-au făcut paşi importanţi, dar ne apropiem de paşii finali. Salariul mediu brut pe economie este bătut în cuie, pentru că nu cerem o aberaţie, cerem ceva deja obţinut. Nu dăm niciun pas înapoi. Pâi dacă şi noi dăm înapoi înseamnă că ţara asta o ia razna. Mărirea salariilor se aplică din momentul în care se semnează contractul, pentru că legea nu retroactivează. Până la 31 ianuarie 2019 vom semna Contractul Colectiv de Muncă la Uzina Automecanica Moreni”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

Totodată,  acesta atrage atenţia asupra faptului că, în lipsa bugetului  la nivel naţional, situaţia economică de la uzina morenară nu este una tocmai bună. „Avem probleme mari la Automecanica Moreni cu comenzile. Nefiind aprobat bugetul naţional, vă daţi seama că Armata nu poate să dea nimic către industria de apărare, nici măcar reparaţiile nu le putem primi, situaţia este chiar foarte gravă. Am atenţionat să găsim nişte soluţii”, a punctat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu. Mult mai bine, din acest punct de vedere, stau celelalte unităţi de profil din judeţul Dâmboviţa, respectiv Mija şi Dragomireşti. „Mija în momentul de faţă nu suportă şocul acesta pentru că ei lucrează pe export… Dragomireştiul, la fel, sunt favorizaţi de contractul pe export care nu are treabă cu bugetul naţional”, a conchis Constantin Bucuroiu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro