Ce este gazduirea VPS si cand este recomandata pentru site-ul tau?

Pe masura ce un site creste, este natural sa aiba nevoie de mai multe resurse. Daca prima ta alegere a fost un plan de gazduire partajata, urmatorul pas va fi sa faci un upgrade al acestuia pentru a beneficia de mai multe resurse. Dar, cu timpul, nici cel mai complex abonament nu va mai putea satisface nevoie site-ului tau. De aceea, va fi nevoie sa apelezi la un nou tip de hosting. Daca inca nu esti pregatit din punct de vedere financiar sa optezi pentru un server dedicat, gazduirea VPS este cea mai buna alegere.

Care sunt diferentele dintre gazduirea VPS si cea shared?

  • In primul rand, gazduirea VPS este foarte bine compartimentata, ceea ce inseamna ca actiunile celorlalte site-uri de pe server nu te vor afecta. Spre exemplu, potentialele tehnici de Black Hat SEO ale “vecinilor” tai nu iti vor aduce si tie penalizari din partea lui Google.
  • Imparti in continuare serverul, dar nu si resursele. Concret, spatiul, memoria RAM si CPU-ul pentru care platesti sunt doar ale tale. Cu toate acestea, daca exista situatii in care site-ul tau are nevoie de mai multe resurse decat cele pe care le presupune planul tau de gazduire VPS, poti imprumuta de la celelalte site-uri de pe server care nu le folosesc inca in totalitate.
  • Planurile de gazduire VPS sunt scalabile, adica iti permit sa achizitionezi din ce in ce mai multe resurse pe masura ce site-ul tau creste. In general, acest tip de hosting este vazut ca o tranzitie intre gazduirea clasica si serverul dedicat, insa este mai mult de atat. Gazduirea VPS este o alegere pe termen lung, pe care o poti upgrada in functie de evolutia traficului pe site, fara sa fie nevoie sa iei in considerare serverul dedicat pentru o buna perioada de timp.
  • Gazduirea VPS iti ofera control maxim asupra serverului, ceea ce nu este valabil in cazul planurilor clasice de hosting. Poti sa personalizezi setarile atat pe cont propriu, cat si cu ajutorul administratorilor de sistem. Acesta este unul dintre motivele pentru care este indicat sa colaborezi cu o firma care iti pune la dispozitie suport tehnic 24/7. Gazduirea VPS nu te obliga sa ai cunostinte tehnice (asa cum se recomanda in cazul serverelor dedicate), insa, chiar si asa, exista situatii in care este mai bine sa apelezi la ajutorul unui specialist.

 

De ce este gazduirea VPS o alegere potrivita pentru site-ul tau?

 

Asa cum ai aflat deja, gazduirea VPS iti ofera mai multa securitate si control asupra serverului, este scalabila si iti ofera propriile resurse. Pretul este putin mai mare decat in cazul planurilor shared, insa vorbim despre o investitie pe care orice companie care isi doreste un site performant ar trebui sa o faca. Cel putin daca site-ul tau inregistreaza un trafic considerabil in fiecare luna, este momentul sa migrezi de la gazduirea shared la VPS. Esential este sa colaborezi cu o companie de hosting de incredere, care sa ofere servicii de cea mai buna calitate.

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro