Agenda parlamentară: Carmen Holban (PSD), în delegația României la ONU

Reuniunea Audierilor Parlamentare de la Organizația Națiunilor Unite

     Zilele acesta particip, în calitate de reprezentant al României, la Audierile Uniunii Interparlamentare din cadrul Adunării Organizației Națiunilor Unite. Deschiderea lucrărilor a fost făcută de către doamnele Maria Fernanda Espinosa Garces – Președintele celei de-a 73-a Adunări Generale a ONU și Gabriela Cuevas Barron – Președinte al Uniunii Interparlamentare. Lista participanților la dezbateri cuprinde reprezentanții a 61 de state, 7 reprezentanți guvernamentali, 6 ai organizațiilor internaționale și 7 ai organizațiilor non-guvernamentale. Sunt membrii ai delegației României domnii deputati Vasile Gudu – PNL și Ștefan Alexandru Baisanu – ALDE.

    Tema principală a discuțiilor – “Multilateralismul la răscruce de drumuri: evaluare generala și provocari emergente”, cu referire la schimbările climatice, situația migranților și a refugiaților, strategii pentru dezvoltare sustenabilă și dezarmare nucleară.

   Lucrările s-au derulat sub spectrul multiculturalismului, evidențiindu-se schimbările survenite în lume după înființarea ONU. Când Națiunile Unite au fost create acum 73 de ani, lumea era un loc foarte diferit. Popoarele invocate în primele cuvinte ale Cartei Națiunilor Unite au fost în mare parte eliminate din arena internațională și s-au bazat aproape în întregime pe guvernele lor să vorbească în numele lor. Multilateralismul se caracteriza printr-o încetinire a dialogului inter-guvernamental departe de ochiul public. De-a lungul deceniilor, odată cu apariția globalizării și a instrumentelor moderne de comunicare, cum ar fi internetul, canalele de știri 24 de ore din 24 și cele sociale, precum și apariția călătoriilor pe distanțe lungi, oamenii pot vorbi unul cu celălalt și pot organiza acțiune transfrontalieră fără frecvență și viteză fără precedent. Drept urmare, instituțiile multilaterale de acțiune și reprezentanții acestora se află sub o examinare mai intensă a opiniei publice pentru acțiunile sau inacțiunile lor, dar și sub presiune mai mare. Există o discrepanță tot mai mare între căile și mijloacele sistemului multilateral și cele ale lumii exterioare, ale căror implicații nu trebuie încă să fie pe deplin înțelese.

     Principalele întrebări lansate în cadrul discuțiilor au fost: Care este percepția publicului asupra Națiunilor Unite și a societății multilaterale astăzi?, Cum se adaptează instituțiile multilaterale noii ere a modului în care pot contribui parlamentarii la transformarea Națiunilor Unite într-un mod mai relevant în întreaga lume?, Ce modalități inovatoare pot fi găsite pentru a face sistemul multilateral să includă mai mult opiniile tuturor oamenilor, inclusiv cei mai vulnerabili și marginalizați?

Deputat Carmen Holban


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro