TÂRGOVIŞTE: Primarul a vrut să betoneze o mie de metri pătraţi din Parcul Chindia, dar s-a răzgândit după ce decizia a fost aprobată de CLM

La nici 5 ore de la aprobarea unei hotărâri de consiliul local al cărei iniţiator era, primarul municipiului Târgovişte a anunţat pe pagina sa de facebook că se răzgândeşte. Consiliul local aprobase betonarea a 1200 de metri pătraţi din Parcul Chindia pentru realizarea unui Skate Park. Ideea construirii acestui Skate Park s-a născut în luna martie când tinerii de la The Grind Vice  au întocmit o petiție, prin care au rugat Primăria Municipiului Târgovişte să construiască un skatepark. „Un skatepark nu necesita multa investitie! Nici bataie de cap in privinta pozitionarii sau costurilor. Cea mai simpla varianta ar fi acel teren de la Chindia care este nefolosit si plin de gunoaie. Am fi multumiti daca ati putea turna un ciment bun, iar elementele sa le construim si sa le aducem noi (am incercat sa facem asta dar ne-am ales cu o bara furata si un box distrus, nu de noi). Este foarte simplu iar asa vom fi toti multumiti!” se arăta într-o petiţie pe care au redactat-o aceştia, lansată şi în mediul online.

Consiliul local al municipiului a aprobat ieri o nota conceptuală, valoarea investiţiei ridicându-se la 1 200 000 de lei (12 miliarde lei vechi), din bugetul local. Conform documentelor aprobate, Skate Park-ul ciunteşte semnificativ spaţiul verde al Parcului Chindia: „Skate Park-ul va fi construit în Parcul Chindia, în zona accesului dinspre Aleea Coconilor, în partea dreaptă, până în Restauranul Brotăcei.

În raportul de specialitate, hotărârea se fundamentează pe mai multe legi și ordonanțe, cu excepția Legii spațiilor verzi. Aceasta interzice ocuparea spațiului verde  cu construcţii permanente, ori în acest caz este vorba tocmai de un spaţiul verde, un parc. Nu ştim cum de le-a scăpat acest amănunt decisiv tuturor juriştilor care au semnat documentele: secretarul primăriei – jurist Chiru Cătălin, primarul municipiului – jurist Cristian Stan, director executiv adjunct – jurist Ciprian Stănescu, Biroul control juridic – jurist Adrian Mocanu, biroul control juridic – jurist Elena Mudava.


Prezent la şedinţa de consiliu local, deputatul USR Dumitru Lupescu, activist de mediu, a atras atenţia asupra faptului că  „Nu s-a invocat că se va diminua spaţiul verde existent, contrar prevederilor art. 71 din OUG 114/2007. Poate ne vor explica acest aspect cei care au aprobat acest proiect-consilierii locali.

Documente aprobate de Consiliul Local Targoviste pentru Skate Park

La câteva ore de la aprobarea în unanimitate de voturi, indiferent de culoare politică a consilierilor, a betonării Parcului Chindia  (şi printre consilieri mai sunt jurişti), în urma reacţiilor târgoviştenilor în reţelele de socializare primarul Târgoviştei a scris pe facebook: „Referitor la construirea unui Skate Park in zona parcului Chindia, pentru a nu diminua suprafata verde a orasului nostru, voi propune consiliului local modificarea notei conceptuale si a temei de proiectare, astfel incat investitia sa fie realizata intr-o zona care sa nu afecteze spatiul verde.” De fapt, anunţul  este o îndulcire a unei situaţii de fapt, şi propunerea betonării aparţinându-i tot lui, în calitate de iniţiator. Hotărâre,  însă, nu are cum să treacă de Prefectura Dâmboviţa, iar avize pentru betonarea Parcului Chindia nu se vor obţine. Primarul a doar a vrut să pozeze în salvatorul unei situaţii de care era,de fapt, responsabil. Este greu de crezut ca toate pleiada de jurişti nu ştiut că o altă hotărâre aprobată de consiliul local al municipiului Târgovişte, referitor la construcţia unui hotel, terasa şi parcare în zona Brotăcei a fost oprită de instanţă, fiind într-o zonă verde, dar şi în proximitatea unor monumente istorice de clasa A. 

Pentru a mai îndulci situaţia edilul municipiului le-a transmis locuitorilor, tot pe facebook şi că: „In acelasi timp, mentionez ca pe locatia fostei unitati militare de la gara va fi realizat un nou parc, iar targovistenii urmeaza sa beneficieze de o noua zona de relaxare.” Proiectul Parcului de la Gara, de 2,9 hectare, îi aparţine Consiliul Judeţean Dâmboviţa, primăria Târgovişte neavând nici un merit în realizarea lui. Deocamdată nu au apărut ghidurile de finanţare pentru solicitare de fonduri europene în vederea realizării lui. După postarea primarului, mai mulţi membri  şi militanţi de partid, activi în reţelele de socializare, au sărit să-l felicite pe primar pentru idee, evident ignorând faptul că postarea e o recunoaştere a unei gafe administrative.

Gazeta Dâmboviţei sprijină demersul tinerilor de la The Grind Vice, publicaţia noastră fiind singura care a mediatizat, încă din luna martie, petiţia şi dorinţei lor, dar construirea acestui  parc trebuie făcută cu respectarea legii şi a celorlalţi târgovişteni. Şi aşa Târgoviştea are deficit în aceea ce priveşte suprafaţă legală de spaţiu verde, pe cap de locuitor.Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “TÂRGOVIŞTE: Primarul a vrut să betoneze o mie de metri pătraţi din Parcul Chindia, dar s-a răzgândit după ce decizia a fost aprobată de CLM

  • 1 septembrie 2017 at 10:46
    Permalink

    nu s-a razgandit.dar s-au pus pe el niste domni din alt partid plus un apv.ist parlamentar.ca ua sau nu dreptate nu stiu.aceasta pista cred ca se putea construi si in zona crizantema.dar domnule primar.au trecut 3 ani si locul de joaca pentru copiii din zona dr.benone georgescu nu s-a amenajat.pai ce facem?sau vreti sa fim sufocati de microbuzele unei firme de transport?dati-le lor locul respectiv si stim o treaba.in jona sunt peste 240 de familii.daca la fiecare doua familii ar fi un copil oricum spatiul alocat lor ar fi insuficient.dar terminat-l macar.

    Reply

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
%d blogeri au apreciat: