Primăria Târgovişte cheltuie 87 000 de lei pentru un concurs de grădinărit, plătind un comision suspect de 25% (DOCUMENTE)

Consiliul local Tâgovişte a aprobat o alocare financiară de 87 000 de mii de lei pentru un festival concurs de grădinărit care va începe peste câteva zile – Grădinile Internaţionale ale Târgoviştei. Aceeaşi metodă de cheltuire netransparentă a banului public a fost înregistrată şi în cazul festivalului Dracula, când cu o zi înainte de festival bugetul a fost suplimentat cu 100 000 de lei. Alocarea pentru grădinărit s-a făcut prin suplimentarea ordinii de zi. În mapa de presă transmisă de primăria Târgovişte, acest punct nu a fost  prins, cel mai probabil pentru a nu putea informa opinia publică decât în faţa faptului împlinit. Administraţia locală a minţit în programul oficial al Zilelor Cetăţii, unde festivalul apare ca proiect cu finanţare europeană, nicidecum cu o cheltuială de aproape un miliard lei vechi din bugetul local.

Banii europeni sunt de fapt bani din bugetul local care se vor cheltui, în mare, astfel: 25 000 pe flori, pe care le vor aşeza florari, din oraşe cu care Târgoviştea este înfrăţită, din Portugalia, Spania, Italia şi Turcia, 139 000 cazare, masă şi transport pentru aceştia, 2500 de lei un cameraman şi un reporter, 10 500 materiale publicitare (1000 de afise mari costa 1000 de lei şi 40 000 de pliante A4, aproximativ 5000, deci vom vedea pe ce se va duce această sumă foarte mare), 6000 de lei pentru angajarea a 16 persoane pentru trei zile  (în condiţiile în care în cadrul proiectului de promovarea a bisericilor, Târgoviştea a angajat deja 40 de persoane care ar putea fi folosite în cadrul festivalului). Suspect este un comision de 15 850 (25% din valoarea proiectului) plătit nu se ştie cui şi pentru ce. De altfel nici nu se înţelege foarte bine ce scrie în text: FEE AGENŢIE , am putut noi descifra, ceea ce se traduce prin plata agentie. Fee-ul unei agenţii este taxa orară perceptă de către o agenţie pentru munca depusă pentru client. Cine este agenţia şi pentru ce merită aceşti bani, vom afla pe viitor.


Grădinile Internaţionale ale Târgoviştei ar rezulta din angajamentele luate de primăria municipiului în cadrul proiectelor europene de promovare a bisericilor din oraş. Doar că, până acum nimeni nu a spus că târgoviştenii trebuie să cheltuie mai mulţi bani decât au primit prin proiect. De ce mai mulţi bani? Pentru că într-un document al hotărârii de consiliul legată de Festivalul concurs de grădinărit apar şi celelalte obligaţii pe care şi le-a asumat Târgoviştea a fi realizate până în 2020, din bugetul propriu sau alte fonduri: restaurarea fortificaţiilor medievale ale Târgoviştei (şanţ, val, bastioanre, porţi), amenajarea turistică a Iazului Morilor cu o moara medievală n mărime naturală, amenajarea unui parc de distracţii  cu tema Dracula, la Complexul de Nataţie, un Centrul de Creaţie Artă şi Meşteşug Medieval sub forma unei aşezări medievale pe 3 – 4 hectare, amenajarea unei Grădini Botanice, amenajarea unui muzeu în aer liber denumit Satul Muntenesc, în zona Iazul Morilor şi o telegondola între halta Teiş şi baza Crizantema.

Despre toate aceste lucruri, administraţia nu a suflat o vorbă nici în timpul proiectelor de promovare a bisericilor, nici ulterior. Târgoviştea are 4 ani la dispoziţie să realizeze lista de mai jos.

 

 

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca