Vaccinul pentru copiii de 14 ani (DT) s-a epuizat din nou

Vaccinul diftero – tetanic (DT) lipseşte din nou din cabinetele medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa! Acest vaccin este un produs biologic care se adresează copiilor cu vârsta de 14 ani, conţinând două tipuri de antigene, adică difterie şi tetanos, fiind achiziţionat prin licitaţe naţională. Acesta se administrează gratuit copiilor conform calendarului de vaccinare. După ce a fost dat dispărut timp de  aproape un an şi jumătate, vaccinul DT pentru copiii de 14 ani a apărut în sfârşit în luna iulie 2019, când au fost recuperaţi toţi restanţieri… cu excepţia celor plecaţi în vacanţă. Problema este că dozele s-au epuizat rapid, iar din luna august 2019 copiii care împlinesc 14 ani rămân în aşteptare…

 „Iar nu avem vaccinul pentru copiii de 14 ani. Au fost restanţieri din martie – aprilie  2018 până în iulie 2019, dozele au venit  în luna iulie şi copiii au fost vaccinaţi, cu excepţia celor care poate au fost plecaţi în vacanţă… În această situaţie s-au aflat copiii din toată ţara şi cred că au fost aduse dozele pentru restanţieri. Acum, pentru cei care împlinesc 14 ani, luna aceasta, iar nu avem vaccinul pentru această vârstă. Aşteptăm să vină… Cu celelalte vaccinuri suntem la zi”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa.

 Apel către părinţi

Vreau să fac un apel pentru toţi oamenii, vaccinul este singurul mod de a preveni boala. Sunt o mulţime de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, sunt o mulţime de boli care au făcut ravagii în lume. Variola a fost eradicată în ţările civilizate prin vaccinare. Prin neacceptarea  unor părinţi de a-şi vaccina copiii, pentru bolile respective,  se ia practic  posibilitatea pentru o viaţă sănătoasă a acelui copil, în condiţiile în care părinţii, la rândul lor, au fost vaccinaţi”.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro