Portretul unui impatimit al jocurilor de noroc – Afla care sunt principalele sale trasaturi de personalitate

Mecansimul psihologic de baza al jocului de noroc mizeaza pe diferentierea clara intre notiunea de castig, respectiv de pierdere. Acest gen de activitate este, la origini, o forma de agrement, menita ca dincolo de relaxare si distractie, sa satisfaca firea competitiva a barbatilor intr-un cadru de prietenie si colegialitate. Nu putini sunt, insa, cei care uita de fair-play-ul jocului amical, si il transforma intr-un dar providential ce poate fi accesat cu doar o simpla apasare de buton si care ii va salva pentru totdeauna de corvoadele materiale ale vietii.

Descopera cateva din cele mai interesante substraturi psihologice ale celui pasionat de jocurile de noroc

 

  • Dorinta de a obtine aprecierea celorlalti prin atingerea unui statut privilegiat

 

Jocul de noroc poate fi vazut precum o scurtatura catre acel statut privilegiat, admirat si apreciat la nivel social. Asadar, chiar si fara acea doza mare de determinare si ambitie de a materializa o viziune sau un plan de actiune, atingand succesul pe propriile puteri, practicand acest “sport”, individul are acces la cocktail-ul de adrenalina, validare si toata gama de emotii pozitive, asociate cu castigul. Undeva in spatele placerii de a juca se afla dorinta individului de a atinge acel ideal al fericirii, al realizarii personale, fentand cautarile interioare si determinarea de a-si gasi un sens, o semnificatie, alimentandu-se astfel cu suficienta motivatie pentru a infrunta toate obstacolele si greutatile intalnite pe drum. Suportul celor din jur este, asadar, extrem de important pentru o persoana impatimita de jocurile de noroc. Dincolo de critici si reprosuri, are mare nevoie sa fie inteles si apreciat in cel mai sincer si complet mod, pentru cine este el in prezent, si nu doar pentru cine ar putea deveni. Pentru a putea empatiza cu pasiunea si interesurile sale, vezi pe site cum arata si cum functioneaza aceste jocuri de nororc, castigandu-i astfel o mai mare incredere de a vorbi deschis despre cum se simte atunci cand joaca si ce satisfactii reale ii ofera aceasta activitate.

 

  • Nevoia de a-si refula emotiile negative

 

O alta trasatura a dependentului de jocuri de noroc este nevoia de a-si amorti propria suferinta si perspectiva negativa asupra vietii. A vedea in jocul de noroc o forma de evadare din cotidianul sters este o capcana periculoasa ce izoleaza individul in proiectii si idealuri iluzorii, conditionate de marele castig care, in mod ironic, pare sa i se cuvina doar ca recompensa a stoicismului si a rezilientei sale de a face fata pierderilor masive. Asadar, capacitatea individului de a lua viata ca un intreg cu bune si cu rele, este refulata in feedback-ul imediat al jocului de noroc, in acea exaltarea de moment, ce se surpa, insa, prea repede intr-un gol interior greu de suportat.

Jocul de noroc – doar un viciu sau si o modalitate de a intelege substraturi mai profunde ale vietii?

Acum ca am trecut in revista cateva din lacunele interioare cu care se confrunta impatimitii jocurilor de noroc, e important sa privim si reversul medaliei. Aceasta activitate, daca este practicata pe un fundal emotional echilibrat, fara a ne conditiona succesul si valoarea personala cu castigarea unei partide de carti, poate oferi insight-uri pretioase si constientizari profunde despre viata in intregul ei si despre acest dans firesc al bucuriilor si al neplacerilor, al castigului si al pierderii.

In concluzie, cel pasionat de acest gen de activitate are o dorinta profunda de a detine puterea, de a culege laurii succesului si de a urca pe scara sociala, insa, pentru ca idealul este de cele mai multe ori prea indepartat, firea ambitioasa a individului refuleaza intr-o forma mai facila de a obtinte bani, adica putere, si anume jocul de noroc.

 

Sursa imagine: Pixabay.com


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro