Polițiștii se pregătesc de proteste. Bălan: “Salarizarea noastră este precară!”

Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa se pregătesc să plece la Bucureşti pentru a protesta în faţa Ministerului de Interne, în zilele de 7 şi 8 februarie 2018, alături de colegii lor din întreaga țară! Pentru că judeţul Dâmboviţa este foarte aproape de Bucureşti, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa, Florin Bălan mizează pe prezenţa a cel puţin 100 de poliţişti, deşi la mitigurile mari au fost şi peste 400 de participanţi, iar deplasarea se va face cu autoturismele proprietate personală.

Liderul de sindicat al poliţiştilor dâmboviţeni ne-a declarat că salariaţilor din Poliţie le-a ajuns cuţitul la os şi că nu mai pot să – şi  desfăşoare activitatea pe salariile de mizerie pe care le au, care sunt mai mici decât ale infirmierelor din spitale. De asemenea, Florin Bălan atenţionează că foarte mulţi poliţişti se pregătesc să plece din sistem, având oferte fie din străinătate, fie în viaţa civilă, unde sunt mult mai bine plătiţi.

Vom ieşi în stradă, vom picheta Ministerul de Interne în zilele de 7 şi 8 februarie 2019, pentru că salarizarea noastră este precară.  A ajuns un poliţist să aibe un salariu care nu se mai poate compara cu salariul niciunui angajat din România. Poliţiştii au cele mai mici salarii din România la ora actuală, iar mult trâmbiţata mărire nu va depăşi 200 de lei, sumă care nu acoperă nici inflaţia, pentru că au crescut deja toate preţurile. Cum poţi să trimiţi un poliţist în misiune, care nu ştii dacă se mai întoarce acasă, pentru că asta ne este meseria, acestea sunt riscurile, să se lupte cu infractorii şi îi asiguri un salariu care, cât de curând, nu cred că mai este undeva în România salariul respectiv… atât de mic este. S-a ajuns ca infirmierele să aibă salarii mai mari decât poliţiştii. Este real acest lucru! Deja sunt foarte mulţi colegi care părăsesc sistemul, pentru că aşa nu se mai poate. Aceştia au şi avertizat că vor pleca ori în afara ţării, ori în domeniul civil unde sunt mai bine plătiţi. Dacă se face o statistică, de către structurile din MAI, să se vadă câţi absolvenţi din şcolile de poliţie şi din Academia de Poliţie au rămas, după 5 – 6 ani de zile, se poate constata că cei de la Academie, în marea lor majoritate, au plecat din sistem, pentru că nu se poate ca un absolvent de academie, care mai face şi un master de 2 ani, să primească salariul minim pe economie…”, a precizat preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa, Florin Bălan.

Până în prezent ministrul de interne, Carmen Dan care a beneficiat recent de o creştere spectaculoasă a salariului nu a avut nicio reacţie la  strigătele de disperare venite din partea subalternilor săi. „Nu au existat negocieri vizavi de revendicările noastre privind salarizarea, dotarea… pensiile poliţiştilor”, a completat Florin Bălan, liderul de sindicat al poliţiştilor dâmboviţeni.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro