Patru studenți de la Valahia au spart gheața pentru colegii lor, la Curtea Constituțională a României

Ionuț, Alexandra, Albert și Alice sunt primii studenți ai Universității Valahia din Târgoviște care au fost admiși într-un stagiu de practică la Curtea Constituțională a României. Acordul cadrul semnat cu acest prilej deschide, însă, calea spre C.C.R. și altor studenți ai universității târgoviștene care vor dori să acumuleze exeperiențe practice încă din primii ani de studiu. Studenții de la drept sunt obligați la practică de specilialitate abia din anul III, însă unii dintre ei doresc să participe la astfel de stagii încă din primul an de studiu.

Cei patru au petrecut două săptămâni alături de un magistrat asistent, au asistat la ședințele Curții Constituționale și au avut acces la bibliloteca instituției, dar și la grefă. În final, fiecare a elaborat o lucrare cu caracter știintific.

Pentru a avea o pregatire solidă ce le va fi utilă în viitoarea carieră de juriști, am considerat întotdeauna că stagiile de practică în diferite instituții publice sunt continuarea firească a pregătirii teoretice. Pentru studentul de la specializările Drept și Administrație publică îmbinarea celor trei paliere: teorie, practică și cercetare sunt ingredientele unei cariere de succes.
De aceea, împreună cu doamna decan, conf.univ.dr. Constanța Mățușescu am făcut toate eforturile pentru a le facilita studenților noștri stagiul de practică la Curtea Constituțională a României.” a declarat Claudia Gilia, profesor al Facultății de Drept a Universității Valahia.

 

În cadrul stagiului de la Curtea Constituțională am pus în practică ceea ce am învățat în anul I la drept constituțional. Am avut de făcut un mic referat pe  o temă, alături de un coordonator magistrat asistent. Stagiul mi-a schimabt ideea, la nivel general, despre Curtea Constituțională. – Ionuț Marian Lilea (anul II, Administrație Publică) 

 

Stagiul la Curtea Constituțională m-a ajutat în dezvoltarea abilităților mele de cercetare în domeniul dreptului. Pe asta ne-am axat acolo, pe cercetare, si de asemenea pe studiul la grefă. Deși nu îmi doresc o carieră de magistrat, experinața m-a făcut să conștientizez care este cursul procedural al unui proces – Alexandra Mara Stan (anul II, Drept)

 

În primul an mi-am dat seama că îmi place foarte mult dreptul public și implicit dreptul constituțional. Am vrut să fac acest stagiu la Curtea Constituțională pentru că este o instituție care m-a interesat de la început. Voiam să înțeleg instanța de contencios constituțional. Am avut de redactat o lucrare de specialitate. Eu am redactat o lucrare în domeiului dreptului bancar, deși nu am studiat acest domeniu la Universitate. Cu toții am fost sub tutela  magistratului asistent Fabian Nicolae. Eu cred că este necesară introducerea stagiilor si a practicii obligatorii încă din primul an. Trebuie o  trecere de la teoria foarte multă, pe care studenții de la drept o învață, la parctică. Orice experiență de  acest fel este folositoare – Albert Gagionea Ionuț (anul II, Drept)

 

Practica de specilaitate pe care am făcut-o cu ajutorul facultății m-a ajutat foarte mult. Am avut de redactat la finalul stagiului o lucrare de specialitate. Am făcut un studiu despre limitele de exprimare ale magistraților. Atât stagiul, cât și munca pentru lucare m-au ajutat să învăț mai multe despre Curtea Constituțională,  despre magistrați. Participarea la ședințe m-au făcut să văd ce înseamnă munca de magistrat. Noi  suntem susținuți de facultate să participăm la proiecte, la stagii de pregătire, dar cred că și studenții trebuie să se implice mai mult. -Bițan Alice (an II, Administrație Publică)

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro