Pasionat de istorie? Învață să comunici în alfabetul morse, în Târgul de Antichități din Scuarul Primăriei

Prezență inedită la Târgul de Antichități din cadrul Zilelor Cetății Târgoviște, 2019. Pentru prima dată, expun la Târgoviște, specialiștii Muzeului Comunicațiilor și Informaticii din București.

Aceștia au adus câteva obiecte, interesante ca valoare istorică, dar mai ales interesante prin faptul că sunt funționale. Și în plus, permit vizitatorilor folosirea lor,sub îndrumarea specialiștilor instituției muzeale. Așa că pasionații de istorie și de filme de razboi, pot comunica între ei cu ajutorul a două telefoane și o centrală de campanie. Exponatele au făcut parte din dotarea Armatei Române, începând cu anii 1970. Principiul lor de funcționare este însă similar cu al celor folosite în războiele mondiale. Toate aparatele poartă o avertizare imporantă și în astăzi: “Atenție! Dușmanul poate asculta.”

Cei interesați pot învața și să comunice în codul morse, alfabetul de linii și puncte. Pe un aparat telegrafic morse, târgoviștenii își pot exersa abilitățile. Reprezentanții muzeului le oferă celor care doresc să învețe și facsimile cu alfabetul morse, pentru a-l putea învăța.

Cei care vor să afle mai multe despre istoria comunicațiilor și informaticii pot vizita Muzeul dedicat acestor activități, situat pe centura Bucureștiului, în sediul Centrului 48 Comunicații ( sos. Bucuresti-Ploiesti, km 12,5, pod CF, vechea linie de centura-cazarma istorica “Fort 3 Otopeni”),  singurul loc public din România unde poți vedea obiecte istorice folosite în comunicații și transmisiuni.

Matei Ciurică – Muzeul Comunicațiilor și Informaticii


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro