INFORMARE METEO – În perioada 9 – 11 ianuarie: ninsori, vânt, polei

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 ianuarie, ora  22 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

 

        În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

        În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

        Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU REGIUNEA NOSTRĂ ÎN  INTERVALUL
10.01.2019 ORA 08 – 11.01.2019 ORA 08

Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații. În sudul și estul regiunii precipitațiile vor fi mixte, iar pe arii în general restrânse vor favoriza depuneri de polei, iar în restul zonei va ninge și va continua să se depună strat nou de zăpadă. Cantitățile de precipitații local vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a regiunii viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 3 grade, iar cele minime între -4…-1 grad.
LA MUNTE
Vremea va fi în general închisă și temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai frecvente și în general mai intense pe parcursul nopții, unde local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60…65 km/h, pe creste unde va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada. Regimul termic nu va avea variații semnificative.

* Informațiile despre vreme vă sunt prezentate de către Gazeta Dâmboviței, zilnic, pe baza unui contract încheiat cu  ANM, Serviciul Meteo Pitești. 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro