Elevii anunță ca vor participa la ședința CLM, în care se va rediscuta problema burselor de merit

Foto: Sebastian Bobeică, președinte Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița 

COMUNICAT DE PRESĂ

Împreună, pentru bursele elevilor dâmbovițeni!

Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița este structură reprezentativă și voce a peste 35.000 elevi din județul Dâmbovița, având scopul de a reprezenta elevii și de a apăra drepturilor acestora. Din această postură, dorim să atragem atenția asupra unei Hotărâri de Consiliu Local ce are un caracter injust și discriminatoriu pentru elevii care studiază în Municipiul Târgoviște, dar au domiciliul în altă localitate din județul Dâmbovița.

VEZI și: Primăria Târgoviște discriminează acordarea de burse de merit elevilor, pe motive geografice, dar înființează o bursă socială

Aprobarea HCL nr. 450/28.11.2018 reprezintă momentul în care un număr semnificativ de elevi au fost privați de bursele de merit, de studiu, de performanță sau de ajutor social. În ciuda faptului că acești elevi îndeplineau toate criteriile necesare, având performanțe deosebite în activitatea școlară și o conduită exemplară, în conformitate cu această Hotărâre, elevii nu vor mai putea beneficia de bursa pe care sunt îndreptățiți să o primească din cauza neșansei de a nu avea domiciliul în municipiul Târgoviște.

Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița a trimis un memorandum autorităților locale, solicitând modificarea Regulamentului de acordare a bursei școlare în sensul în care și elevii cu domiciliul în altă localitate decât Târgoviște să fie eligibili. Astfel, în concordanță cu propunerea Primarului Municipiului Târgoviște, cerem anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 450/28.11.2018. De asemenea, dorim să informăm opinia publică de faptul că reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița vor prezenți în ședința de Consiliu Local în care se va rediscuta Regulamentul de acordare a burselor, pentru a expune punctul de vedere al elevilor dâmbovițeni în această problemă.

Asigurându-vă de întreaga noastră considerație,

Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița

Președinte,                                                                                      Secretar,

BOBEICĂ Mihail-Sebastian                                                            GHICA Olivia-Gabriela


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro