La 18 ani, Valentin Dumitru are șansa să devină unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Tânărul voineștean face furori în concursul „Chefi la cuțite”, unde doi dintre maeștri bucătari l-au vrut în echipa lor – Chef Bontea și Chef Dumitrescu. Valentin a găstit un preparat de lux – vită de tibet black angus, cu sos uite pe un pat de cartof dulce. Membrii juriului au fost, realmente, unimiți când au văzut că bucătarul abia a trecut de vârsta majoratului. Valentin a fost primul ales de Chef Dumitrescu, fiind cel mai tânăr concurent care a ajuns, până acum, în această etapă a concursului.
Valentin a povestit juriului că familia lui l-ar fi vrut polițist, dar că visul său este să devină un chef bucătar cunoscut în România. A învățat să gătească după ce, împreună cu sora lui, au început să urmeze cursurile școlilor din Târgoviște și au fost nevoiți să stea departe de familie. Pasiunea și-a consolidat-o în ultimele două veri, când a lucrat, pe timpul vacanței la un restaurant din București. A ajuns în echipa Chef Dumitrescu după ce a surclasat 120 de concurenți, din întreaga țară.
Valentin este elev al Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, iar anul acesta susține examenul de Bacalaureat. „Chefi la cuțite” este, însă, examenul vieții sale!
Felicitări! Cand faci cu pasiune ceea ce faci, ti se deschid oportunitati noi, iar satisfatia este imensa! Un bun exemplu pentru tinerii de pe Valea Dâmboviței si nu numai!
bravo, așa da!