Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Constantin Ana: „Marea alocare către UAT-uri mi se pare otrăvită” Argumentele primarului care critică construcția bugetară

   Edilul șef al orașului Pucioasa, Constantin Ana,  previzionează un an lipsit de investiții importante, dacă construcția bugetară propusă nu va fi modificată. Primăriile vor primi anul acesta 1200 de lei pentru fiecare locuitor, ca buget de funcționare, față de 750 de lei cât au primit anul trecut. Majorarea, însă, vine la pachet cu preluarea de către UAT-urilor a cheltuielilor sociale. Cea mai mare problemă o reprezintă asistenții personali ai persoanelor cu handicap. La Pucioasa, numărul acestora depășește numărul funcționarilor primăriei, iar aceasta va trebui să le asigure salariile. Preluarea acestor cheltuieli anulează majorarea alocării bugetare pe cap de locuitor.

   „Pe mine mă șochează foarte tare că unul dintre oamenii care au lucrat la acest buget a fost primar. Domnul Vâlcov. Iar modul în care s-a prezentat acest buget și marea alocare către UAT-uri mi se pare otrăvită. În sensul în care în momentul de față există o creștere foarte mare, ceea ce la prima impresie ar fi „Uau. Ce lucru bun au făcut ei!”, dar în continuare ne anunță că preluăm toate cheltuielile sociale. Pe românește vă spun: creșterea pe care mi-au acordat-o ei nu cred  că îmi acoperă acest deficit care îmi apare prin preluarea asistenței sociale. Este puțin spus dezamăgire. Este ceva crunt.” a spus Constantin Ana într-un interviu realizat de recorder.ro. Nu este prima dată când edilul semnalează acesată problemă.

     Din ea derivă și cea a viitoarelor rezultate electorale, mai ales că acest an este unul cu două tururi de scrutin, unul pentru europarlamentare și unul pentru prezindențiale. În plus, vara viitoare urmează alegerile locale, iar lipsa de investiții nu-i va avantaja pe edilii în funcție. În Dâmbovița, majoritatea acestora sunt din Partidul Social Democrat:  „Timpul trece. Mai avem un an și un pic până la alegeri și cetățeanului o să îi explic că am reușit să fac proiecte…Nu mai am nici un argument în discuția cu cetățeanul. Ceea ce îi spun cetățeanului de rând i-aș spune și celui din vârf: să mai stea un pic și pe scaunul nostru să vadă ce înseamă exact lucrul cu omul zi de zi și cu nevoia cetățeanului. Pentru că toți am făcut niște promisiuni și ceea ce realizează sau nu, dar mai devreme sau mai târziu, greșelile lor  le decontăn noi și greșelile noastre le vor deconta ei. E un lanț vicos: cad eu azi, va cădea el mâine.” a mai spus Ana, pentru aceeași publicație.

     Edilul nu a ocolit nici subiectul conducerii din propriul partid, unde spune el, lucrurile nu sunt chiar în regulă: „Mie îmi place dialogul și imi place ca deciziile să fie luate de o echipă. Poate sunt luate de o echipă și nu știm noi. Dar în modul în care ni s-a prezentat nouă realitatea de la București de către fostul nostru președinte, Țuțianu Adrian, lucrurile nu sunt chiar în regulă. Acum, să mă ierte Dumnezeu, și președintele meu, la o scară mai mică, tot un Dragnea era în județul nostru cu noi aștialalți. Eu am și demisionat din funcția de vicepreședinte din cauza unui conflict cu Adrian Țuțuianu, culmea, tot pe tema Dragnea. Eu nu am o problemă cu o mână de fier. Eu am o problemă cu faptul că deciziile trebuie luate în grup. Deciziile luate de mai multe capete, probabil că sunt mai bne decât cele luate de o singură minte.”

     Demisionar din vechea formulă a BPJ, Constantin Ana apare pe listă cu noua componență a biroului. Nu a fost la prima ședință, fiind plecat din județ. Se pare, însă, că edilul este hotărât să-și apere punctele de vedere, chiar dacă acestea nu coincid întotdeauna cu cele ale formațiunii din care face parte. Un astfel de episod a fost și atunci când a semnat inițiativa publică „Fără penali în funcții publice”.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media