Claudiu Dumitrescu: “Le doresc dâmbovițenilor să fie sănătoși. Este o urare din suflet, nu un clișeu”

Directorul Spitalului Județen de Urgență Târgoviște și-ar dori pentru 2019 mai puțini bolnavi și cât mai puține cazuri  medicale grave, dar și o relație mai bună medic – pacient. Pe tărâmul în care sănătatea e cel mai de preț lucru, doctorul Dumitrescu crede că starea de sănătate a populației s-ar putea îmbunățăți dacă dâmbovițenii ar face mai multe controale medicale preventive și dacă ar asculta sfaturile medicilor de familie: “Le doresc dâmbovițenilor să fie sănătoși și să petreacă sărbătorile, cu bine, alături de cei dragi.  Este o urare din suflet, nu un clișeu. Noi, medicii, înțelegem, poate, cel mai mult cât valorează sănătatea. Din păcate, de multe ori, oamenii nu fac nimic ca să o protejeze. ” .

Spitalul are, în continuare probleme, în secția de Urgențe, unde izbucnesc conflicte mai ales între aparținătorii bolnavilor și personalul de pază sau medici și uneori chiar între bolnavi și medici. Dumitrescu speră că problemele se vor rezolva, dar consideră rezolvarea nu poate veni dintr-o singură direcție. Trebuie ca pacienții să înțeleagă cum funcționează sistemul de urgențe și ca medicii să se poarte în așa fel încât bolnavii să nu se simtă ignorați.

La polul opus s-a îmbunătățit constant dotarea cu apăratură performantă. În 2019, la SJUT vor mai sosi un ecograf pentru cardiologie, o tursă de  endourologie pentru secția urologie și o untate pentru terapia coronariană


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro