Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Masca gravidei

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Revenim astăzi la categoria „Neplăceri în sarcină”, prin subiectul abordat ca urmare a întrebărilor adresate de cititoare. Masca gravidei sau cloasma este denumirea pentru hiperpigmantarea apărută sub formă de pete maronii pe diferite zone ale feței gravidei: frunte, pomeți, nas și buza superioară.

Apare cel mai frecvent în trimestrele doi și trei de sarcină și este inestetică, ceea ce dă bătăi de cap multora dintre femeile însărcinate. „Este apanajul modificărilor induse hormonal de către sarcină. Din păcate nu există tratament, putând fi folosite numai produse cosmetice, dar dispare după naștere, după terminarea lăuziei”, ne asigură dr. Andrei Tomescu, unul dintre cei mai bine cotați medici specialiști obstetrică-ginecologie din Dâmbovița.

Cloasma nu poate fi prevenită, însă se recomandă evitarea expunerii la soare și folosirea de creme cu factor de protecție 30+, pentru diminuarea efectelor.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citește și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Trombofilia în sarcină

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Listerioza

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Diabetul gestaţional

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Varicele în sarcină

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media