Mihai Cernău, profesor de educație plastică: ”Mediul virtual este o metodă de a ţine o legătură productivă cu elevii mei’

Revenim astăzi cu exemple de profesori dâmboviţeni care ţin pasul cu noile medii de comunicare on-line, pentru a comunica şi mai bine cu elevii lor.

De data aceasta, îl aducem în faţa dumneavoastră pe Mihai Cernău, profesor de educaţie plastică la Şcolile Paul Bănică şi Tudor Vladimirescu din Târgovişte, un dascăl ce ţine permanent legătura cu elevii săi prin intermediul reţelei de comunicare facebook şi le îndrumă paşii în minunata lume a picturii.

cernat (3)

Mihai Cernău se consideră un profesor clasic, dar care îmbrăţişează, totodată, şi tehnologia şi metodele moderne de comunicare, deoarece, spune acesta,  „timpurile sunt de aşa natură încât elevii  nu mai reacţionează şi nu mai ai feedbackul necesar de la ei dacă nu introduci în metodica predării şi noi tehnici de lucru. Fiind profesor de desen , artist prin definiţie, sunt mai rebel şi interpretez metodica predării fără să alterez conţinutul acesteia şi admit că mediul virtual este o metodă de a ţine legătură productivă cu elevii mei ,mai ales cu cei de la cercul meu de desen din Şcoala Tudor Vladimirescu Târgovişte,unde, datorită conlucrării cu elevii, atât frontal, clasic cât şi virtual, am realizat lucruri minunate, doar prin faptul că am introdus în metoda de lucru de predare şi această tehnică, să zicem aşa, prin care  copiii își fotografiază lucrările la cerc și în timpul privat își fac reclamă atât lor cât și școlii din care provin, pot să îmi ceară sfaturi online ori de cate ori vor nu numai sfaturile de la cursuri. Astfel, mai obțin un efect secundar care se va vedea în timp, acela de a-i face pe copii să le crească încrederea în ei, stima de sine și ideea de a folosi calculatorul și în scopuri pur școlare”, spune profesorul. Acesta recunoaște că are multe idei despre cum pot fi educați și formați tinerii din ziua de azi, nu prin metode „așa zis ușor învechite, ci prin transpunerea acelor metode dar în versiune modernizată mai ușor de digerat și acceptat de către copii”, spune acesta. În plus, adaugă Mihai Cernat,  „lucrând și comunicând cu elevii mult mai mult creezi o punte, o legătură profesor elev mai mare, elevul are tendința de a avea mai multă încredere în profesor de a fi mai silitor și ascultător la sfaturile acestuia,un fel de prietenie sau, mai degrabă, o colaborare în echipă mai strânsă între elevi și profesor se creeaza astfel”.

cernat (1)

Profesorul are cont pe facebook din 2010, dar din 2011 îl folosește și pentru a colabora cu elevii săi, iar din acest an, spune el, au început să se vadă primele rezultate.

Mihai Cernău scrie și versuri, dar este doar un hobby. „Scriu poezie pentru că sunt un om care respiră doar artă și nu pot concepe viața fără pensulă, creion sau coală de hartie mereu alături de mine”, spune profesorul.

În continuare, publicăm și o poezie în care Mihai Cernat spune că se descrie complet, în care arată cum este lumea de fapt și spune că vom înțelege, astfel,  de ce luptă să schimbe mentalitățile oamenilor.

 

OAMENI RAI

 

OAMENI RAI MA TOT LOVESC,

SPRE RAU, DORIND SA MA INDRUME,

MA FERESC SI MA PITESC,

DAR, INCEP SA MA SUGRUME.

SI TOT FUG, CER AJUTOR,

NIMENI INSA, NU TRESARE,

SI MA LASA PRADA LOR,

M-AM ASCUNS INTR-O PICTURA,

DAR, SI ACOLO M-AU GASIT,

MI-AU RUPT PENSULA CU URA,

SI TABLOUL L-AU ZDROBIT.

M-AM ASCUNS IN POEZIE,

DAR, NU AM SCAPAT DELOC,

MI-AU LUAT COALA DE HARTIE,

SI MI-AU ARUNCAT-O IN FOC.

CAND IN SOMN EU M-AM ASCUNS,

SA NU STIU, SA N-AM HABAR,

SI ACOLO AU PATRUNS,

FACAND VISUL, UN COSMAR.

UITE ASA, TOT CE-AM IUBIT,

AM PIERDUT INTR-UN FINAL,

SI IATA, AM DEVENIT, TRIST, ANOST SI ANORMAL.

TOT CE AVEAM MAI SCUMP IN VIATA,

AZI A DEVENIT AMAR,

SUFLETUL CEL CALD, E GHEATA,

SI TRAIESTE UN CALVAR.

DAR, LASATI-MA IN PACE,

SA TRAIESC, CUM IMI DORESC,

SA NU FAC, CE NU IMI PLACE,

SA FIU LIBER, SA IUBESC.

NU MAI VREAU ATAT VENIN,

NICI IN OCHI ATATA NOR,

VREAU UN ZAMBET, CHIP SENIN,

IAR DE NU, MAI BINE MOR.

 

Citește și  ELENA STAFIE, UN PROFESOR DÂMBOVIŢEAN CARE ŢINE PASUL CU NOILE MEDII ON LINE DE COMUNICARE

PROFESORII DÂMBOVIŢENI, ÎN PAS CU NOILE MEDII ON LINE DE COMUNICARE. ASTĂZI, SORIN ION, PROFESOR DE MATEMATICĂ LA PUCIOASA

PROFESORII DÂMBOVIŢENI, ÎN PAS CU NOILE MEDII ON LINE DE COMUNICARE. ASTĂZI, SILVIU MILOIU, CONFERENŢIAR LA UNIVERSITATEA VALAHIA

ION BUSUIOC, PROFESORUL MORENAR CARE PREDĂ GEOGRAFIA ÎN VERSURI

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Mihai Cernău, profesor de educație plastică: ”Mediul virtual este o metodă de a ţine o legătură productivă cu elevii mei’

  • 10 decembrie 2013 at 20:40
    Permalink

    Felicitari, Mihai! Ma bucur ca ai gasit sa predai intr-o scoala unde esti inteles! Ma bucur de succesul tau, ar fi fost pacat sa se iroseasca un asfel de talent. Pentru ca este un talent din tata in fiu! Succes in viitor si mai asteptam poezii de la tine, ca stiu ca faceai si cand erai la sc 6, deci ai multe de transmis tuturor!

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro