PROFESORII DÂMBOVIŢENI, ÎN PAS CU NOILE MEDII ON LINE DE COMUNICARE. ASTĂZI, SORIN ION, PROFESOR DE MATEMATICĂ LA PUCIOASA

Continuăm astăzi seria de articole despre profesorii care ţin pasul cu noile medii on line de comunicare, în special reţeaua facebook. De data aceasta, îl aducem în faţa dumneavoastră pe Sorin Ion, fost inspector şcolar general, profesor de matematică la Şcoala Mihai Viteazul Pucioasa, care este un dascăl activ şi pe facebook, iar postările sale sunt foarte apreciate de elevi.

ion sorin 3

ion sorin 2

“Mediul online şi reţelele de socializare reprezintă o realitate a momentului, deci e total neproductiv să facem abstracţie de ele şi de impactul lor asupra elevilor. Cu atat mai periculos este să încercăm să ne opunem lor. Este ca şi cum acum 25-30 de ani am fi încercat să ne opunem şotronului, jurnalelor sau jocurilor ”din faţa blocului”. Prin urmare, ne place sau nu, este mult mai rentabil să ni le facem aliaţi în munca noastră, dacă tot este o certitudine faptul că majoritatea copiilor petrec prea mult în faţa computerului. Măcar să o facă cu folos. Sunt profesor de 23 de ani şi de vreo patru ani am, ca toată lumea, un cont de facebook activ. Majoritatea elevilor mei îmi sunt prieteni (şi virtuali) şi constat că mesajele transmise pe această cale completează eficient munca la clasă, chiar dacă vârsta elevilor mei este relativ mica (11-15 ani)“, spune profesorul Sorin Ion.

Acesta este pasionat de web-design, aşa că a creat în urmă cu ceva timp un site dedicat pasionaţilor de matematică, dar nu numai, care s-a dovedit a fi un adevărat instrument util pentru elevii şi profesorii dâmboviţeni, care au de a face cu matematica la un momeent dat.

sorin ion

 “Ca amator de web-design (modest aş adăuga), am creat acum trei ani un site destinat iubitorilor de matematică, în egală măsură elevi şi profesori (www.mate-db.ro) . Public acolo rezultate la olimpiade şi concursuri, subiecte şi informaţii utile. Deşi este un site oarecum ”de nişă”, constat cu plăcere că traficul este considerabil, mai ales în perioada concursurilor şcolare. Am constatat cu surprindere că, după un an de la lansare, la olimpiadele judeţene de matematică, nici un elev nu mai era seara cu lanterna la listele afişate, conform ”tradiţiei” şi metodologiei. Se înţelege că toţi consultau rezultatele de acasă. Şi am dat aici numai un exemplu de utilizare a internetului în folosul copiilor”, mai spune profesorul de matematică.

Şi soţia fostului inspector este cadru didactic şi, bineînţeles, un profesor care comunică şi prin intermediul mediilor on line cu elevii şi părinţii acestora.

“Despre soţia mea… evident că avem opinii asemănătoare. Comunică foarte mult pe email cu părinţii şi elevii, este o utilizatoare mai activă decât mine a reţelelor de socializare, a forumurilor profesorilor şi este permanent la curent cu legislaţia mereu în schimbare din învăţământ“, încheie profesorul Sorin Ion.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro