Ion Busuioc, profesorul morenar care predă geografia în versuri

 Continuăm astăzi seria de articole despre profesorii care ţin pasul cu noile medii online de comunicare, în special reţeaua facebook. De data aceasta, vă oferim părerea unui profesor de geografie, care predă această disciplină de 12 ani, iar din 2003 este cadru didactic la Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” Moreni. Este vorba despre profesorul Ion Busuioc, care spune că are cont pe facebook de la începutul anului 2012 şi nu ascunde faptul că acesta a devenit o dependenţă, pe care a transformat-o, însă, în ceva util, atât pentru el, cât şi pentru elevii săi.

 Busuioc 8

“Mi-am făcut acest cont, la început, din curiozitate! Apoi a devenit un fel de joacă și, treptat, s-a transformat în…dependență! (Nu-i credeam pe elevii mei când îmi spuneau asta!). Dacă am văzut că de Facebook n-o să mai scap așa ușor și așa de curând, m-am hotărât ca să îmbin plăcutul cu utilul și să fiu și de folos prin ceea ce fac pe această populară rețea de socializare (mai ales că numărul prietenilor mei virtuali creștea de la o zi la alta, cu precădere al elevilor mei – și nu numai ai mei! – din liceu). Iar elevii mă întrebau multe pe aici, atât prin mesaje publice, cât și prin mesaje private. De aceea, ori de câte ori m-au întrebat ceva, eu le-am răspuns cu promptitudine, fără să-i mint vreodată! Astfel, am devenit, fără să vreau, „vocea neoficială” de pe Facebook a liceului, anunțându-i pe elevi diverse: despre simulări, examene, schimbări de orar, dacă nu se țineau cursuri în vreo zi (chiar și unii colegi îmi mulțumeau pentru asta!)…Am postat link-uri și fotografii (cu hărți) utile celor care susțineau Bac-ul la geografie…Am postat, fără să mă ascund de nimeni, statistici referitoare la rezultatele elevilor mei la acest examen de Bacalaureat…Am postat și „lecții în versuri” („Fluviul Dunărea”, „Italia”, „Clima României”…), care sunt creații proprii (că de cam un an și jumătate m-am apucat și de făcut rime…versuri…poezii!). Ce să zic…de când sunt „facebookist” sunt cu mult mai aproape de elevii mei (și ei de mine), colaborăm foarte bine atât în mediul online/virtual, cât și la clasă…ne cunoaștem mai bine, cu bune și rele, ne respectăm și..ne și distrăm!“., spune Ion Busuioc.

busuioc busuioc 2

Profesorul morenar spune că până acum a văzut numai avantaje din acest punct de vedere,  dezavantajul fiind acela că nu toți privesc cu ochi buni acest tip de comunicare şi se referă aici la colegi de catedră, care au invocat chiar  Codul de Etică al cadrelor didactice.

Cu toate acestea, Ion Busuioc spune orice profesor ar trebui să țină pasul cu noile medii de comunicare, “deoarece, prin intermediul lor, informațiile utile educației se propagă mai ușor, mai rapid, către beneficiarii lor, elevi și cadre didactice, atunci când nu mai suntem la școală (seara, în weekend, în zilele libere, în vacanțe/concedii)“.

Un profesor de geografie poet

În afară de faptul că este un cadru didactic modern, care ţine pasul cu noile medii de comunicare şi o face într-un mod util, punându-şi elevii zilnic la curent cu noutăţile şi informaţiile de care au nevoie sau apostrofând-i, atunci când este cazul, profesorul Ion Busuioc predă, aşa cum spune  mai sus, uneori, geografia într-un mod inedit, în versuri compuse chiar de el, pe pagina sa de facebook, dar şi pe blogul său (http://ionbusuioc.wordpress.com/), elevii, dar şi cei care îl cunosc putându-se delecta cu poezii care tratează diferite teme din materia pe care o predă.

busuioc 3

Iar învăţăceii au fost atât de încântaţi de inedita modalitate de predare, încât, cei mai talentaţi dintre ei îi postează, la rândul lor, pe pagina profesorului, versuri despre geografie, compuse de ei.

busuioc 4

busuioc 6

Dascălul Busuioc compune, însă, versuri şi pe alte teme, aşa cum puteţi vedea mai jos

busuioc 5

busuioc 7

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Ion Busuioc, profesorul morenar care predă geografia în versuri

  • 27 noiembrie 2013 at 17:49
    Permalink

    Frumos si performant modul de predare. Asa ca…. continua.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro