George Filip – întâlnire cu fanii și lansare de carte

Ieri, a avut loc un evenimet special la Biblioteca Județeană Dâmbovița. Scriitorul George Filip s-a întâlnit cu fanii săi, dar s-și-a și încheiat turneul de lansare a celor trei volume ale sale, Era Poeților, Axiome și Top Secret. Scriitorul a călătorit în întreaga țară, a lasnarat cărțile sale la București, Craiova, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj și s-a oprit în fosta cetate de scaun a Țării Românești.

Alăuri de scriitorul George Filip au fost editorul Ștefan Doru Dăncuș, scriitorul George Coandă, dar și scriitorul Vali Nițu.

Doru Dăncuș a mărturist celor prezenți că ”succesul lui George Filip în România este unul masiv datorită faptului că el scrie o poezie cu rimă, deci ea se adresează unei game extraordinar de mare de cititori”. Poate că acesta este motivul pentru care sala de conferințe a Bibliotecii Județene Dâmbovița a fost plină de admiratori ai poetului.

George Filip s-a născut la Tuzla, județul Constanța, la 22 martie, 1939. Este fiul lui Pandele și al Floarei, strănepoată a marelui poet Octavian Goga. Urmează școala primară în comuna natală, iar liceul l-a continuat la Bucuresti.
Datorită atitudinii sale neagreata de ”„democrația” romaneasc㔠a acelor timpuri și a propagării genului de poezie „incomod㔠a fost judecat public la Turnu Severin și arestat.
În 1977, după alti ani de privațiuni și suferinte, s-a înscris pe lista pentru drepturile omului și a cerut protecția Ambasadei americane. În urma acestei actiuni, i s-a intentat un nou proces public, care a avut loc la Tuzla.
Și-a facut debutul în România cu 4 volume pe tematici diferite.
A părăsit țara la 7 ianuarie 1979. După peregrinari în Austria, Germania și Franta se stabileste în Canada.
Alegand Montrealul ca oras de resedință, poetul s-a numărat printre fondatorii Centrului Cultural Român, a fost redactor la ora de radio în limba română, redactor la revista multiculturală HUMANITAS și director cultural la Teleromânia, prima televiziune din exil, în limba română.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro