George Filip – întâlnire cu fanii și lansare de carte

Distribuie:

Ieri, a avut loc un evenimet special la Biblioteca Județeană Dâmbovița. Scriitorul George Filip s-a întâlnit cu fanii săi, dar s-și-a și încheiat turneul de lansare a celor trei volume ale sale, Era Poeților, Axiome și Top Secret. Scriitorul a călătorit în întreaga țară, a lasnarat cărțile sale la București, Craiova, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj și s-a oprit în fosta cetate de scaun a Țării Românești.

Alăuri de scriitorul George Filip au fost editorul Ștefan Doru Dăncuș, scriitorul George Coandă, dar și scriitorul Vali Nițu.

Doru Dăncuș a mărturist celor prezenți că ”succesul lui George Filip în România este unul masiv datorită faptului că el scrie o poezie cu rimă, deci ea se adresează unei game extraordinar de mare de cititori”. Poate că acesta este motivul pentru care sala de conferințe a Bibliotecii Județene Dâmbovița a fost plină de admiratori ai poetului.

George Filip s-a născut la Tuzla, județul Constanța, la 22 martie, 1939. Este fiul lui Pandele și al Floarei, strănepoată a marelui poet Octavian Goga. Urmează școala primară în comuna natală, iar liceul l-a continuat la Bucuresti.
Datorită atitudinii sale neagreata de ”„democrația” romaneasc㔠a acelor timpuri și a propagării genului de poezie „incomod㔠a fost judecat public la Turnu Severin și arestat.
În 1977, după alti ani de privațiuni și suferinte, s-a înscris pe lista pentru drepturile omului și a cerut protecția Ambasadei americane. În urma acestei actiuni, i s-a intentat un nou proces public, care a avut loc la Tuzla.
Și-a facut debutul în România cu 4 volume pe tematici diferite.
A părăsit țara la 7 ianuarie 1979. După peregrinari în Austria, Germania și Franta se stabileste în Canada.
Alegand Montrealul ca oras de resedință, poetul s-a numărat printre fondatorii Centrului Cultural Român, a fost redactor la ora de radio în limba română, redactor la revista multiculturală HUMANITAS și director cultural la Teleromânia, prima televiziune din exil, în limba română.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro