PROFESORII DÂMBOVIŢENI, ÎN PAS CU NOILE MEDII ON LINE DE COMUNICARE. ASTĂZI, SILVIU MILOIU, CONFERENŢIAR LA UNIVERSITATEA VALAHIA

Continuăm astăzi seria de articole despre profesorii care ţin pasul cu noile medii on line de comunicare, în special reţeaua facebook. De data aceasta, aducem în faţa dumneavoastră un cadru didactic universitar. Este vorba despre conf.univ.dr. Silviu Miloiu, profesor universitar la Universitatea Valahia Târgovişte, director al Departamentului de Studii în Limbi Străine  şi director al Centrului pentru Cercetarea Istoriei Relaţiilor Internaţionale şi Studii Culturale „Grigore Gafencu”.

Silviu Miloiu comunică foarte bine cu studenţii atât la cursuri, cât şi pe facebook, iar acesta spune că mediul on line are avantajul de a fi un cadru mai puţin formal şi mai puţin marcat de inhibiţii.

„Eu vad în studenţii mei nişte colaboratori. Demersul nostru este unul comun, împreună încercăm să ne oferim prilejuri de cunoaştere, de cunoaştere a domeniului pe care îl studiem, de însuşire a metodelor de cercetare, de formare profesională şi intelectuală. Într-un fel, suntem într-un ludic permanent, într-un transfer treptat de roluri. Studentul care este învăţat mai întâi să înveţe, ajunge treptat să-ţi însuşească metodele de cercetare, îţi devine coleg, uneori ajunge să fie coautor al unor cărţi, articole, proiecte de cercetare. Am trait această mare satisfactie de mai multe ori. Consider că esenţial rămâne lucrul în sălile de curs şi seminar, în cele de lectură ale bibliotecilor şi arhivelor. Pentru mine este, însă, importantă comunicarea în mediul virtual, în felul acesta profesorul şi studentul îşi pot cunoaşte mai bine preocuparile, pot identifica puncte de interes comun, pot face schimb de informaţii, de opinii, de materiale de curs şi seminar, îşi pot adresa întrebări într-un cadru mai puţin formal şi mai puţin marcat de inhibiţii. Comunic cu studenţii mei adeseori despre activităţile de la facultate, despre cursuri, seminarii, conferinte, dar nu ne limităm la acest dialog. Comunicăm, de exemplu, cu privire la evenimente culturale, la cărţi, muzee şi expoziţii, excursii tematice, despre posibilităţi care li se deschid de accesare a unor burse, participare la conferinţe şi simpozioane studenţeşti”, spune Silviu Miloiu.

Acesta nu vede dezavantaje ale mediului on line, atâta timp cât acesta nu afectează studiul real : ”Nu cred că în sine comunicarea în mediul virtual are vreun dezavantaj. Problemele apar când aceasta devine singurul mijloc de dialog între profesor şi student, când bibliotecile sunt goale, când volumele de carte sau revistă rămân neatinse sau neînţelese, când virtualul goleşte de conţinut realul, realul cu provocările şi aporiile sale”.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro