Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

100 de nepalezi și-au găsit de lucru în Dâmbovița. Suntem atractivi și pentru vietnamezi, dar și cetățeni din Sri Lanka

Foto: www.welcomenepal.com

Câteva sute de persoane din țări precum Nepal, Turcia, Sri Lanka și Vietnam  au venit să muncească în județul Dâmbovia, în condițiile în care dâmbovițenii și-au luat lumea în cap în căutarea unui trai mai bun pe alte meleaguri, respectiv  în țările Uniunii Europene, și nu numai.

,,O campanie pe care o să punem accent și în anul 2019, având în vedere modul în care piața forței de muncă se modifică, este respectarea drepturilor  cetățenilor străini care lucrează în România. Avem  în vedere dinamica forței de muncă din județul Dâmbovița, pentru că au început  să apară foarte mulți cetățeni  din afara UE care lucrează la diferite societăți comerciale din județul Dâmbovița.  Aici pot aminti o societate care are sediul la Niculești unde lucrează deja  100 de cetățeni din Nepal, de SC ARCTIC Găești care are foarte mulți cetățeni de origine turcă. Pe lângă acestea mai sunt și societăți unde lucrează salariați din Sri Lanka sau Vietnam, cu un număr mai mic de cetățeni străini’’, a declarat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, ing. Marius Lixandru, la ședința de Colegiu Prefectural din această lună.

Distribuie:

One thought on “100 de nepalezi și-au găsit de lucru în Dâmbovița. Suntem atractivi și pentru vietnamezi, dar și cetățeni din Sri Lanka

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media