Organizația din Târgoviște a Asociației Neamunit a dus spiritul Crăciunul în casele unor familii cu posibilități reduse

Distribuie:

Tinerii voluntari, recunoscuți pentru acțiunile în care gătesc mâncare și o oferă pe stradă oamenilor nevoiași sau fără adăpost, au dus spiritul Crăciunului în casele unor familii cu posibilități reduse, împodobindu-le brăduți cu tot ce e nevoie, de la dulciuri pentru cei mici, până la alimente care să le asigure hrana pentru o perioadă de timp. Aceștia au căutat familii care au situații grele și au mers la domiciliul acestora cu tot ce e nevoie, chiar și cu îmbrăcăminte, încălțăminte și înainte de începerea anului școlar, cu rechizite. Acțiunea “Rază de Lumină” și a ajuns la ediția a 8-a, prima având loc anul trecut.

Pe lângă aceste acțiuni umanitare, Neamunit Târgoviște a depus flori în cadrul ceremoniei organizate în memoria martirilior Revoluției din 1989, renunțând la coroană, depunând garoafe roșii ca “sângele vărsat pe străzi pentru libertatea noastră” conform spuselor celui care conduce filiala locală, colegul nostru Bogdan Marius Gheorghe. Și monumentul de pe strada Colonel Băltărețu a fost vizitat, monument ridicat în memoria unui jandarm mort în timpul Revoluției la vârsta se 18 ani.

Sunt stări care se schimbă de la o secundă la alta, atunci când aduci un omagiu…fie vorba de martirii de la Revoluție, de cei morți pe câmpurile de luptă, de Ziua Națională sau alte evenimente marcante, pe care nu avem voie să le uităm! Nu pot descrie starea pe care o ai când recondiționezi un monument ridicat în cinstea românilor care au murit pe front, sau când mergi cu un brăduț și îl împodobești cu familia care poate nu a avut niciodată parte de așa ceva…pur și simplu te hrănești cu fericirea din ochii lor…La fel e și atunci când gătim mâncare și o oferim caldă oamenilor nevoiași de pe stradă sau cărora le-o ducem acasă, având o listă cu aceștia…Unii plâng, alții te strâng în brațe…se simte emoția, recunoștința…uneori cedăm și noi, chiar dacă ne ținem tari…Avem planuri și mai mari pentru anul următor și așteptăm și alți voluntari care simt ca noi să ni se alăture! Le transmitem că totul este făcut de noi, de la mâna de lucru până la finanțare, susținută în limita puterilor fiecăruia! Așa să ne ajute Cel de Sus! La mulți ani, dragi Români!” – a mai completat Bogdan Marius.

Gazeta Dâmboviței este partener media al Organizației din Târgoviște a Asociației Neamunit.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro