La APIA Dâmboviţa, în perioada 1 martie – 15 mai, se depun Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei SAPS 2019

  • În judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi să depună cererea unică de plată aproximativ 24.500 de fermieri. În prima săptămână a lunii martie, au fost înregistrate 1031de cereri unice de plată, reprezentând un procent de 152,8 % din numarul de cereri programate pentru această perioadă.

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Dâmboviţa primeşte, in perioada 01 martie – 15 mai, Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei SAPS 2019. Acestea  se depun la Centrul Județean în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la Centrele Locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol, indiferent dacă fermierul aplică sau nu pentru scheme de plată  în sectorul zootehnic. Completarea cererii unice de plată se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online. „Pentru fluidizarea activitaţii si pentru evitarea blocajelor IPA-Online, în luna martie au fost programati să depună cererile unice fermierii cu suprafeţe arabile mai mici de 10 ha, fermierii care nu solicită plăţi în sectorul zootehnic si în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.

După ce în luna februarie echipe de specialişti ai APIA, Centrul Judetean Dâmboviţa s-au  întâlnit cu fermierii din toate unităţile administrativ teritoriale ale judeţului în cadrul unor sesiuni de informare si consiliere, miercuri, 13 martie, ora 11.00, în sediul Primăriei Ulmi, fermierii cu suprafeţe mai mari de 10 de ha sunt invitaţi să participe la o dezbatere interactivă, al cărei scop îl reprezintă clarificarea nelămuririlor referitoare la accesarea formelor de sprijin pentru agricultură. În judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi să depună cererea unică de plată aproximativ 24.500 de fermieri. În prima săptămână a lunii martie, au fost înregistrate 1031de cereri unice de plată, reprezentând un procent de 152,8 % din numarul de cereri programate pentru această perioadă. Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform listelor afisate la primariile din localitatea de domiciliu”, a declarat  directorul executiv al APIA Dâmboviţa, ec. Corina Gârleanu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro