Doamne de excepţie: Ada „Zubizuu” distrează copiii şi-i educă prin jocuri

MOTTO: “TOATE POPOARELE CIVILIZATE AU RESPECTAT FEMEIA”

 JEAN JACQUES ROUSSEAU

Gazeta Dâmboviței vă propune în cursul lunii martie, o campanie de imagine dedicată doamnelor care au schimbat fața județului Dâmbovița. Femei remarcabile în domeniile lor de activitate, pentru care trebuie să avem tot respectul și prețuirea, într-o lume dominată de bărbați. Vă invităm să citiți poveștilor lor, în fiecare zi, în Gazeta Dâmboviței. 

 

Ada Jitariu este numele ei, dar toţi o cunosc ca Zubizuu. Ea a deschis primul spaţiu de joacă din Târgovişte acum mai bine de 9 ani şi a dus în Paradisul Copiilor sute de prichindei dâmboviţeni. Acolo au învăţat în joacă despre buna creştere, au socializat şi au legat prietenii pentru viitor.

Ada este absolventă a Colegiului Pedagogic “Constantin Cantacuzino” din Târgovişte şi a Colegiului Universitar Pedagogic, dar şi licenţiată în Management, la Academia de Studii Econimice din Bucureşti, iar cu timpul a transformat plăcerea de a lucra cu copiii într-o afacere. A predat trei ani ca învăţător la Şcoala Dealu Mare, dar a trebuit să renunţe la job pentru a-şi urma visul: un loc unde copiii să se joace şi să înveţe în acelaşi timp. “Mi-a părut rău că a trebuit să renunţ la postul de la şcoală, unde mergeam cu drag. Aşa că am mutat şcoala aici. Prefer să fac activităţile extra, nu mai am răbdare să mă axez pe teme. Mie îmi place să-i distrez pe copii, să-i fac să se simtă bine”, mărturiseşte Ada, care are drept colaboratori cadre didactice la after schoo-ul pe care îl conduce.

„Mama m-a inspirat şi m-a ajutat foarte mult”

Munca de organizare i s-a potrivit întotdeauna ca o mănuşă. „Îmi amintesc că atunci când eram mică îmi coordonam prietenele de la bloc la diferite jocuri. După atâta timp, eu fac tot ce făceam în clasa a V-a, dar într-un alt cadru şi la un alt nivel”, spune răzând Ada care pe lângă programul zilnic de baby-sitting şi after-school, organizează petreceri pentru copii sau momente cu personaje pentru evenimente festive. O ajută şi experienţa din liceu, când era şefă a majoretelor şi experenţa din modelling, dar cel mai mult, crede ea, contează moştenirea genetică şi sprijinul mamei sale. „Mama m-a inspirat şi m-a ajutat pe mine foarte mult. Ea e cea care m-a susţinut şi m-a încurajat. De meserie e contabilă, dar pasiunea ei e poezia şi teatrul. Mi-a scris multe poezii şi mă ajută cu rolurile”, spune tânăra, care îşi aminteşte că a avut o copilărie frumoasă.

„Reacţiile copiilor şi părinţilor au fost cele care m-au încurajat să continui”

Acum e la rândul ei mămică, iar singurul regret este că nu are timp suficient pentru copilul ei. „O astfel de afacere nu e uşoară. Din afară pare simplu, dar trebuie să munceşti mult dacă vrei să ai rezultate. Nu prea am timp pe cât îmi doresc să stau cu fetiţa mea. Şi când vine aici nu mă pot purta special cu ea, pentru că trebuie să-i tratez egal pe toţi copiii, iar uneori am o umbră de tristeţe că nu pot să-i ofer ei maximă atenţie”, mărturiseşte Ada. Îşi doreşte ca fata ei să-i continue business-ul pentru satisfacţia de a lucra cu copiii. „Nu trebuie să te gândeşti la bani dacă deschizi o astfel de afacere, să nu te gândeşti că o să te îmbogăţeşti, ci să munceşti şi să ai răbdare, să ai empatie, să te transpui în pielea copilului. Reacţiile copiilor şi părinţilor au fost cele care m-au încurajat să continui. Am avut momente în care am vrut să renunţ şi atunci apărea un copil sau un părinte care să-mi arate că apreciază ceea ce am făcut şi încurajările acestea m-au făcut să merg mai departe. Eu sunt mulţumită de ceea ce a realizat. Am fost prima din oraş care am oferit tipul acesta de serviciu pentru dâmboviţeni şi am reuşit să aduc multă bucurie”, este mulţumirea tinerei noastre interlocutoare, ce figurează, în semn de apreciere, în volumul „Carte despre minte, pricepere şi îndrăzneală. Harta creativităţii judeţului Dâmboviţa”.

 

Iată mai jos şi câteva dintre impresiile celor care au trecut pe la Paradisul Copiilor:

„Super Organizare. O petrecere foarte reuşită care a adus spiritul copilăriei chiar şi printre adulţi. Copiii s-au simţit excelent” – Clara Tomescu

 

„O zi minunată, de neuitat” – Cosmin

 

„Clipe minunate petrecute de copii şi părinţi la Paradisul Copiilor. Personaje, jocuri şi glasuri vesele de copii. Vom reveni cu drag”

 

„Foarte frumos! Mulţimim. Fetelor, vă intraţi atât de bine în roluri”

 

Citete şi:

DOAMNE DE EXCEPŢIE: TEODORA ANGHELESCU, PRIMĂRIŢA CARE DOVEDEŞTE CĂ FEMEILE AU UN CUVÂNT DE SPUS ÎN ADMINISTRAŢIE

DOAMNE DE EXCEPȚIE: AGNES ERICH, DESPRE PASIUNEA PENTRU CĂRȚI, TRANSFORMATĂ ÎN MESERIE

DOAMNE DE EXCEPŢIE: GETA ILIE, INFIRMIERA CU MÂINI “DE AUR”, PENTRU CARE MUNCA ÎNOBILEAZĂ SUB ORICE FORMĂ

DOAMNE DE EXCEPŢIE: NUTRIŢIONIST LAURA GEBESCU, O VIAŢĂ ÎN SLUJBA OAMENILOR

DOAMNE DE EXCEPȚIE: RUXANDRA PAȘCANU, MEDICUL CARE LE REDĂ TINEREȚEA FEMEILOR

DOAMNE DE EXCEPȚIE: Irina Cîrstina, povestitorul care aduce trecutul în prezent 

DOAMNE DE EXCEPȚIE: MARIANA STATE – O VIAŢĂ DE CĂLĂTOR CĂTRE ÎMPLINIREA VISURILOR

DOAMNE DE EXCEPȚIE: CARMEN HOLBAN NE ÎNVAŢĂ CĂ FARMACIA SE FACE CU SUFLETUL

DOAMNE DE EXCEPȚIE: GABRIELA ISTRATE – POVESTEA UNUI DASCĂL DEDICAT ÎN TOTALITATE ELEVILOR

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro