Curcubeu dublu peste Târgoviște – punte între pământ și cer! Superstițiile despre acest fenomen optic impresionant

Distribuie:

După mai multe zile de avertizări meteo de vreme rea, târgoviștenii s-au bucurat astăzi de un curcubeu dublu extrem de bine conturat. Fenomenul optic a fost surprins în zeci de fotografii postate pe facebook.

În tradiția românească, apariția curcubeului a fost interpretată în multe feluri. La români, curcubeul este brâul lui Dumnezeu și aduce veste bună pentru recolte. Dacă este roșiatic, se făce vin bun, dacă este verzui, crește porumbul înalt, dar dacă este albăstru, ar putea să aducă secetă și foamete.

Tot pe la noi se mai spune că minunatul arc multicolor de pe cer își trage frumusețea din apele curgătoare sau din râurile care străbat ținutul. Cine ajunge la apa din care bea curcubeul, va fi sănătos, frumos și puternic, întinerește pe loc și are mult noroc în viață. Din păcate, acest lucru, nu se poate întâmpla pentru ca un curcubeu nu este un obiect fizic, ci o iluzie optica formată din lumina soarelui și vaporii de apa. Așadar, atunci cand vă veți mișca spre curcubeu, acesta se va deplasa, păstrând mereu aceeași distanță. La fel de imposibilă este și găsirea aurului despre care se spune că se află la capătul curcubeului.

Totuși, frumușetea fenomenului continuă să îi  fascineze pe oameni.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro