Caz de pestă confirmat în Dâmbovița. Porc mistreț, găsit mort pe câmp

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la un porc mistreț, găsit mort pe  fondul de vânătoare 35 Darza pe raza localitatii Butimanu-Barbuceanu, judetul Dambovita.

Suspiciunea a fost emisă în data de 31 Ianuarie 2019, în urma emiterii unui buletin de analiză de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Dambovita.

Conform procedurii, probele au fost expediate către Institutul de Diagnotic și Sănătate Animală, care astăzi, 01.02.2019, a confirmat suspiciunea.

In data de 02.02.2019, a fost convocată o ședință a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Dambovita, sub coordonarea prefectului, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum și pentru stabilirea zonelor de restricții.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Facem precizarea că virusul Pestei Porcine Africane nu afectează omul, neexistând  nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact major la nivel social și economic.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimntelor Dambovita,

 

Director Executiv Dr.Tolea Sandu Marius

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro