Asociaţia Medicilor de Familie Dâmboviţa, nemulţumiri legate de alocarea bugetară pe anul 2019

Creşterea cu doar 6% a plafonului alocat medicinei primare, procent prevăzut în proiecţia bugetară pe anul 2019, îi nemulţumeşte profund pe medicii de familie din judeţul Dâmboviţa, care nu ştiu cum o vor scoate la capăt cu funcţionarea cabinetelor, în  condiţiile în care facturile la utilităţi au crescut destul de mult, pentru că totul se raportează la euro.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu consideră că o creştere de cel puţin 20% le-ar asigura supravieţuirea şi nimic mai mult. „La ora actuală pot să vă spun că aşa cum este acum nu a fost niciodată. Au preconizat o mărire de 6% care nu acoperă nici măcar diferenţa de plată a utilităţilor, de la cabinelele medicilor de familie, care se plătesc în euro, pentru că deşi se spune că nu am trecut la euro… se pare că am trecut, nu? Deci, creşterea propusă pe bugetul din 2019 nu acoperă nici măcar diferenţa de la facturi, cei 6%. Anul trecut s-au făcut nişte promisiuni, dar de promisiuni neonorate suntem sătui.  Plafonul alocat medicinei de familie ar trebui să crească în acest an cu un minim  20% ca să acopere o parte din facturile pe care le avem de plătit… Aveţi facturi, v-aţi uitat la o factură de astă vară, lunar, până acum… să vedeţi cum este? Plătim redevenţe la cabinet care sunt în euro, care au crescut de 12 – 13 – 20 de ori… Aţi văzut cum creşte euro? Se întâmplă ceva cu noi că prea înghiţim. Nu mai putem avea grijă de noi înşine, de copiii noştri, de apropiaţii noştri. Nu mai respectăm regulile de igienă, nu ne mai trebuie educaţie, nu ne mai putem ţine promisiunile...”, ne-a declarat dr. Ileana Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa.

„Ar trebui… să lăsăm sistemul fără contract, să închidem… şi să vedem ce se întâmplă”

Contractele actuale ale medicilor de familie, încheiate cu Casa de Sănătate, expiră la 31 martie 2019, după care vor urma cel mai probabil discuţii şi negocieri pe marginea noului contract cadru. Problema este că medicii de familie sunt sceptici de pe acum în privinţa viitoarelor negocieri, asta ţinând cont de experienţa anilor trecuţi… „Vor fi discuţii, dacă mai ai cu cine să negocieză pentru că nu se acceptă negocierile, după cum vedeţi… Ar trebui să ne intre mintea la cap, să lăsăm sistemul fără contract, să închidem… şi să vedem ce se întâmplă...”, a mai punctat reprezentanta medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro