PREMIERĂ ÎN LUMEA SINDICALĂ: Salariaţii Erdemir pichetează Ambasada Turciei

Este pentru prima dată când o ambasadă este pichetată de un sindicat din România. Salariaţii societăţii târgoviştene Erdermir organizează o adunare publică prin care solicită sprijinul acţionarului majoritar OIAK pentru rezolvarea problemelor salariaţilor din compania Erdemir România.

Read more

Conducerea SLI spune că nu are nimic de ascuns! Iată barul incriminat de colegii din FEN

Acuzaţi de colegii din FEN şi Asociaţia Învăţătorilor, conducerea SLI Dâmboviţa se apără în cazul sediului fostului inspectorat.

Mihai Mihail, preşedintele Sindicatului Liber, şi Emil Poamă, vicepreşedintele SLI la nivel judeţean, spun că acuzaţile care li se aduc sunt nedrepte. Ei spun că există o hotărăre judecătorească prin care Inspectoratul Şcolar pierdea procesul legat de proprietatea clădirii.

Read more

Acuzaţii grave, la adresa Sindicatului Liber din Învăţământ Dâmboviţa, aduse de colegii din FEN

Comunicat de presă
SIP- FEN Dâmboviţa şi Asociaţia Învăţătorilor Dâmboviţeni îşi arată îngrijorarea faţă de încercarea SLI Dâmboviţa de a pune mâna pe patrimoniul Asociaţiei Învăţătorilor Dâmboviţeni. Este vorba printre altele şi de clădirea în care a funcţionat Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi în privinţa căreia există un proces pe rol pentru stabilirea proprietarului. Suntem extrem de indignaţi şi îngrijoraţi că SLI Dâmboviţa a închiriat deja o parte din clădire, deşi procesul nu s-a încheiat şi suntem convinşi că au în intenţie înstrăinarea clădirii, pe motiv că ei sunt continuatorii asociaţie, deşi acest lucru nu este adevărat.
Suntem de asemenea indignaţi şi de faptul că în subsolul clădirii a fost amenajat un bar în care au fost investiţi mulţi bani, bar în care nu au acces membrii  de rând ai SLI şi de pe urma căruia învăţământul  judeţean nu are niciun beneficiu.
Am încercat să obţinem de la Arhivele Statului documentele cu privire la Asociaţia Învăţătorilor Dâmboviţeni, fără succes, răspunsul a fost: “Nu exista niciun document deoarece le-a luat domnul Emil Poamă  (vicepreşedintele SLI) în original”. Dacă acest lucru s-a întâmplat este cu adevărat grav şi cerem tragerea la răspundere a celor care au permis ca aceste documente să dispară.
Abia acum înţelegem presiunile care s-au făcut la înfiinţarea FEN Dâmboviţa şi ameninţările care se fac şi în prezent. Trebuia să existe un singur sindicat care să răspundă,  nu intereselor cadrelor didactice din judeţ, ci unor interese de grup. SIP- FEN Dâmboviţa şi Asociaţia Învăţătorilor Dâmboviţeni nu va renunţa la a căuta dreptatea în acest caz.
Maria Mitroi,
preşedinte SIP- FEN Dâmboviţa
preşedinte Asociaţia Învăţătorilor Dâmboviţeni

SIP- FEN Dâmboviţa şi Asociaţia Învăţătorilor Dâmboviţeni îşi arată îngrijorarea faţă de încercarea SLI Dâmboviţa de a pune mâna pe patrimoniul Asociaţiei Învăţătorilor Dâmboviţeni. Este vorba printre altele şi de clădirea în care a funcţionat Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi în privinţa căreia există un proces pe rol pentru stabilirea proprietarului.
Read more

SFIDARE: Viitorii disponibilizaţi Mechel protestau, în parcare, la 40˚, iar conducerea răcorea trotuarul

Gest sfidător al administraţiei Mechel, care a primit protestele salariaţilor Mechel Reparaţii, ce ar putea fi diponibilizaţi cu…jeturi de apă rece. Protestatarii au dorit să-şi strige nemulţumirea în faţa societăţii, dar au fost refuzaţi pe motiv că trotuarul din faţa intrării este proprietate privată. Aşa că mai multe zeci de persoane au fluierat şi scandat în parcarea din lateralul Mechel. În timp ce oamenii cereau, la peste 40˚, contract de muncă şi plăţi compensatorii pentru cei ce vor pleca acasă, administraţia a decis să răcorească intrarea în societate, aflată la doar câţiva metri distanţă.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro