Salariaţii COS se înscriu în Sindicatul Valahia! În Combinat mai sunt, teoretic, alte două sindicate

După nenumărate încercări de negociere, după manifestaţii stradale de tot felul, angajaţii COS au decis să caute înţelegere şi susţinere în Sindicatul Valahia. De mai bine de două săptămâni se încearcă fuzionarea celor două grupări din cadrul Combinatului de Oţeluri Speciale: Sindicatul Liber Independent (sau vechiul sindicat) şi Sindicatul Metalurgistul. Conducerea celor două federaţii este de negăsit de mai bine de trei luni, spun angajaţii, care s-au săturat să stea în faţa uşilor închise. Cer să li se respecte drepturile salariale, vor să fie ascultaţi de conducerea Combinatului, vor să fie respectaţi ca oameni.

“De vreo şase ani nu mai sunt membru de sindicat. Am renunţat la vechiul sindicat pentru că simţeam că nu ne mai reprezintă nimeni. La fiecare negociere mergeam pe pierdere. De când s-au făcut două sindicate, totul s-a pierdut pentru noi. “ spune Ionel, care lucrează la Combinatul de Oţeluri Speciale de 32 de ani, prinzând şi perioada de glorie de la COS Târgovişte, care acum este doar o amintire.


De aceea, salariaţii recurg la ultima soluţie, aceea de a adera la un sindicat nou, al cărui lider se angajează să le reprezinte interesele sutelor de angajaţi. Oamenii au organizat o aşa-zisă “adunare a poporului” în sala mică de la Casa Sindicatelor, unde şi-au spus doleanţele, unde şi-au clarificat nelămuririle şi unde au completat cererile de înscriere în Sindicatul Valahia, reprezentat de Nicolae Dragodănescu:  Nu ne dorim revoluţii! Noi înţelegem cât de greu este… Problema este că trebuie ca lucrătorii din combinat să-li dobândească demnitatea, să dobândească alt mod de a face politică sindicală. Politică sindicală în adevăratul sens al cuvântului, nu politica sindicală de birou steril în care doar vorbesc şi stau la şedinţe interminabile fără a se rezolva nimic.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca