Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Rinita de sarcină

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Simptomul de nas înfundat din timpul sarcinii nu trebuie să îngrijoreze gravidele. Dacă nu este însoțit de semne de infecție repiratorie, precum febră, durere de cap, secreții verzui în nas sau semne de alergie – strănut, mâncărimi la nivelul ochilor, nasului, gâtului, urechilor, acest simptom indica rinita de sarcină, o afecțiune des întâlnită. „Este o inflamație a mucoasei nazale, care poate da și sângerări. Gravida nu trebuie să se sperie. Este o afecțiune frecventă și se poate trata cu picaturi cu efedrină, soluții cu apă de mare, preparate naturiste” spune dr. Andrei Tomescu. Rinita se explică prin nivelul credcut de hormoni din timpul sarcinii și volumul mărit de sânge, ceea ce duce la congestionaera țesuturilor. Alte soluții la îndemână pentru tratarea rinitei de sarcină sunt: hidratarea corectă, poziția ridicată a capului în timpul somnului, exerciții ușoare.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citește și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Respirația greoaie

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Pilozitate în exces

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Masca gravidei

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Varicele în sarcină

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media